Novosađani se muče sa prijavom dece za učeničke stipendije: Evo šta kažu u ministarstvu

Roditelji koji žele svoju decu da prijave za učeničke stipendije ovih dana suočavaju se sa nizom problema.
Novosađani se muče sa prijavom dece za učeničke stipendije: Evo šta kažu u ministarstvu
Foto: 021.rs
Najskoriji je, kako kaže jedna Novosađanka za 021.rs, taj što više ne mogu da pristupe e-Upravi, preko koje je obavezna prijava za stipendiju.
 
"Od ove godine se prijava podnosi i elektronski i putem škole. Portal je pušten u rad početkom septembra i naša obaveza je bila da sve papire koje prikupljamo sačuvamo na portalu", objašnjava ona.
Iako je rok za prijavu produžen do 10. oktobra, kako bi taj posao bio završen, nastali su novi problemi.
 
"Sve je funkcionisalo koliko-toliko solidno do pre nekoliko dana kada je postalo nemoguće dodati fajlove na taj portal. U školi neće da uzmu od dece papire dok se sve ne završi onlajn, ali portal ne radi", kaže ona.
Novosađanka ističe da je uputstvo škole bilo da se obrate ministarstvu.
 
"Međutim, u ministarstvu se niko već danima ne javlja. Školska uprava u Novom Sadu kaže da nema veze sa tim, a neki roditelji su čak govorili i da će otići do Beograda da pokušaju da dobiju neke odgovore", kaže ona.
 
Iz Ministarstva obrazovanja za 021.rs kažu da aktivno rade na rešavanju svih eventualnih problema prilikom prijavljivanja.
"Do sada se na portal registrovalo preko 24.000 učenika. Kandidati i škole su i do sada imali kontakt za prijavu problema, a od danas je dostupna i nova imejl adresa namenjena samo za podršku učenicima i studentima u procesu prijavljivanja za kredite i stipendije", navode oni u odgovoru.
 
Ističu da roditelji i učenici svoje probleme od sada mogu prijaviti i na mejl podrska-kreditistipendije@prosveta.gov.rs
  • Jelena

    04.10.2024 18:47
    Istina
    Toliko da se obeshrabrimo ili zainatimo...za namanje stvari, ŝto bi trebalo da ide po automatizmu, treba skoro biti Erin Brokovič. E, svaŝta!
  • ...

    04.10.2024 18:44
    Kao korisnik sistema e-Uprave, frustriran sam trenutnom situacijom oko prijave za stipendije. Iako je rok produžen, portal ne funkcioniše kako treba, što otežava proces. Ministarstvo obrazovanja se čini kao da ne reaguje dovoljno brzo, a njihova rešenja, poput nove imejl adrese za podršku, deluju nedovoljno. Činjenica da roditelji razmatraju putovanje do Beograda za odgovore govori o ozbiljnosti problema i nedostatku komunikacije. Ova situacija me navodi na razmišljanje o poverenju u sistem, koje je ozbiljno ugroženo. Potrebna su hitna rešenja i bolja saradnja između svih uključenih strana kako bismo osigurali efikasan i pouzdan proces prijave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti