Bolnica "Eliksir": 35 godina saradnje s Оčnom klinikom "Fjodorov" iz Kaluge

Specijalna oftalmološka bolnica "Eliksir" u Novom Sadu, čiji је osnivač Srpsko-rusko društvo "Eliksir-Kaluga" Novi Sad, nastavila је rad Specijalističke oftalmološke ordinacije "Eliksir".
Bolnica "Eliksir": 35 godina saradnje s Оčnom klinikom "Fjodorov" iz Kaluge
Foto: Miloš Runjajić
Bolnica je nastavila i saradnju s Očnom klinikom "Fjodorov" (Nacionalnog medicinskog istraživačkog centra, MNTK Mikrohirurgija oka "Fjodorov", Ministarstva zdravlja Ruske Federacije), koja je započeta još 1989. godine u okviru programa "U Kalugu po bolji vid". 
 
Zahvaljujući dugogodišnjoj stručnoj i poslovnoj saradnji, Bolnica "Eliksir" raspolaže najsavremenijom opremom za dijagnostiku, operacije i lečenje oka dece i odraslih. Ona je ekskluzivni predstavnik Očne klinike "Fjodorov" u našoj zemlji i regionu.
 
Program Bolnice "Eliksir" - "U Kalugu po bolji vid" posvećen je operativnom i lečenju očnih oboljenja, kao i konzervativnim terapijama za rehabilitaciju vida po metodama akademika Fjodorova, oftalmohirurga svetskog glasa i njegove škole, i stalno se razvija i traje već 35 godina. U organizaciji "Eliksira", dosad je u Rusiju otputovalo 350 grupa pacijenata, koji su imali mogućnost da ostvare svoje nade, da spasu, poprave, sačuvaju i vrate svoj vid.
U Specijalnoj oftalmološkoj bolnici "Eliksir" u Novom Sadu stalno gostuju najpoznatiji ruski oftalmohirurzi s Očne klinike "Fjodorov" iz Kaluge, koji kao konsultanti, pored naših oftalmologa, obavljaju specijalističke preglede pacijenata, prate postoperativni tok njihovog lečenja posle intervencije u Rusiji, pomažu pacijentima iz Srbije i regiona operacijama oka i laserskim  intervencijama.
 
Od prošle godine, Specijalna oftalmološka bolnica "Eliksir" je ponosni vlasnik najsavremenijeg Femto-lasera, jednog od najpreciznijih i najnaprednijih uređaja za lasersku korekciju vida.
 
Ovaj vrhunski aparat omogućava bezbedne i efikasne operacije, uz brži oporavak pacijenata i postizanje izvanrednih rezultata u lečenju refraktivnih grešaka poput kratkovidosti, dalekovidosti i astigmatizma.
Dugi niz godina, u Specijalnoj oftalmološkoj bolnici "Eliksir" rade se operacije katarakte koristeći najsavremeniju metodu ultrazvuka, a sada i uz podršku Femto-lasera. Ova tehnologija omogućava izuzetnu preciznost i minimalnu invazivnost, što rezultira brzim oporavkom i boljim ishodima operacije. Femto laser predstavlja najmoderniji pristup u operaciji katarakte, pružajući vrhunsku sigurnost i efikasnost tokom zahvata.
 
Posebno je značajna saradnja Bolnice "Eliksir" sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) zahvaljujući kojoj su mnogi pacijenti, sa duge liste čekanja za operaciju katarakte, operisani u Bolnici "Eliksir" o trošku Fonda ponovo progledali. Ruski oftalmohirurzi su vrlo zaslužni za to, jer su prihvatili da, pored svog obimnog hirurškog programa u Bolnici "Eliksir", operišu i pacijente iz programa Ministarstva zdravlja. Oni su podržali nastojanje Bolnice "Eliksir" da se svim pacijentima te operacije urade stručno i odgovorno, na isto tako visokom nivou kao da su rađene u Rusiji.
 
Više od 27.000 operacija i medicinskih intervencija urađenih u Bolnici "Eliksir" u Novom Sadu, preko 30.000 medicinskih intervencija urađenih u Rusiji, na Očnoj klinici "Fjodorov" u Kalugi i njihovi dobri rezultati, predstavlja veliki doprinos Bolnice "Eliksir" ukupnoj zdravstvenoj zaštiti stanovništva naše zemlje. Tome treba dodati da je Bolnica "Eliksir" opremljena najsavremenijom opremom za dijagnostiku i lečenje oka dece i odraslih. U proseku se obavi oko 22 hiljade prvih i kontrolnih pregleda godišnje. Ove impozantne brojke nedvosmisleno potvrđuju uspešnost ove dugogodišnje saradnje Bolnice "Eliksir" i Očne klinike "Fjodorov", koja je mnogim pacijentima pomogla da vrate svetlost u oko.
 
Zbog toga je i nastao slogan "Eliksir" - Vaš put ka svetlosti.
 
Lakše do boljeg vida - "Eliksir dolazi kod Vas" je novi program koji je započet 2021. godine. U saradnji s lokalnim samoupravama, stanovnici određenih gradova i opština u Srbiji imaju mogućnost besplatnih pregleda u svom mestu, gde oftalmolozi Specijalne oftalmološke bolnice "Eliksir" pregledaju pacijente. Za te potrebe kupljen je dijagnostički kombi, kao i specijalna, mobilna dijagnostička oprema za oftalmološke preglede dece i odraslih, koja se koristi prilikom odlaska na teren. Na taj način je stanovnicima manjih mesta omogućen kvalitetan oftalmološki pregled.
 
Najsavremenija oprema za dijagnostiku i operacije
 
Specijalna oftalmološka bolnica "Eliksir" u Novom Sadu smeštena je u dva zdanja na 1.000 kvadratnih metara, ima modernu dijagnostičku opremu, dobro opremljen hirurški blok i Odeljenje dnevne bolnice. Sve medicinske usluge odvijaju se u izuzetno dobro opremljenim specijalističkim kabinetima i dve operacione sale.
 
Foto: Miloš Runjajić
 
O Bolnici "Eliksir":
 
- 35 godina uspešne saradnje s ruskom Očnom klinikom "Fjodorov", stalno gostovanje ruskih oftalmohirurga;
- Najnovija dostignuća u lečenju očnih oboljenja;
- Savremena medicinska oprema za dijagnostiku i operacije;
- Pregledi, lečenje i operacije oka dece i odraslih;
- Specijalni programi za lečenje razrokosti i slabovidosti;
- Operacije katarakte bez čekanja;
- Skidanje dioptrije Femto-laserom najnovije generacije;
- Operacija katarakte uz podršku Femto-lasera;
- Posebna ANTI VEGF terapija kod makulodistrofije;
- Stalne humanitarne akcije: besplatno merenje očnog pritiska radi ranog otkrivanja glaukoma, besplatni ofalmološki pregledi za trudnice, popusti na laserske intervencije i sve pakete pregleda bar dva puta godišnje;
- Operacije katarakte o trošku Fonda i specijalni popusti za operacije drugog oka.
 
Specijalna oftalmološka bolnica "Eliksir" radi svakog radnog dana od 8.00 do 18.00 časova, subotom od 08.00 do 13.00 časova, a za vreme operativnog programa od 0-24.
 
Pregledi se zakazuju putem dežurnih telefona 021/444-716, 021/445-946, 021/445-932 ili mobilnog 065/444 71 66, kao i na Viber brojeve: 065/444-7166 i 060/405-5114.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti