Odsek za medijske studije u Novom Sadu proslavio jubilej: Osvrt na 20 godina rada

Odsek za medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu obeležio je danas dvadeset godina rada.
Odsek za medijske studije u Novom Sadu proslavio jubilej: Osvrt na 20 godina rada
Foto: 021.rs
Do sada je više od 1.500 studenata prošlo kroz ovaj program.
 
Šefica Odseka za medijske studije Smiljana Milinkov pozdavila je okupljene u svečanoj sali i osvrnula se na proteklih 20 godina rada.
"Citiraću profesora Dimitrija Boarova da Odsek ostaje u dobrim rukama. Kada to kažem, mislim na naše nekadašnje studente, sadašnje asistente i kolege koji brane čast profesije i danas rade na fakultetu - Norberta Šinkovića, Sanju Kljajić, Stefani Šovanec, Kseniju Pavkov i sada već docenta Stefana Janjića. Velika je privilegija raditi sa mladim kolegama koji u novinarskom radu brane čast medijske slobode, a u fakultetskoj zajednici pored istraživačkih i naučnih doprinosa, vrlo predano štite integritet i akademsku čestitost", navela je ona.
 
Dodala je da najveću smisao radu Odseka svakako daju studentkinje i studenti, kako oni aktuelni, tako i nekadašnji, čiji rad u medijima sa zadovoljstvom prati.
Na svečanosti se obratio i dekan Filozofskog fakulteta Milivoj Alanović i poželeo Odseku za medijske studije uspeh u daljem radu.
 
On je rekao da je fakultet "stariji i veći od svih nas" i da je današnji dan i početak obeležavanja 70 godina od osnivanja Filozofskog fakulteta. Takođe, osvrt na 20 godina medijskog studijskog programa dao je i Petar Subotin, prvi diplomirani novinar na ovim studijama, ali i Tijana Petrović, prva diplomirana komunikološkinja na studijama Komunikologije i odnosa s javnošću.
 
Kao deo programa usledio je razgovor o važnosti obrazovanja za novinarsku profesiju, sa gostovanjem novinara iz različitih redakcija, koji su nekada studirali upravo na Odseku za medijske studije.
 
O važnima temama za novinarstvo diskutovali su Nataša Kovačev iz Euronews Srbija, Teodora Ćurčić iz CINS-a, Zoran Strika sa Radija 021 i Lazar Čovs iz redakcije BBC na srpskom.
 
Tokom svečanosti, Odsek je uručio zahvalnicu studentskoj organizaciji STAV (Studenti protiv autoritarne vlasti) za "posvećenost, hrabrost i doslednost".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti