Novosađani, ako sutra date krv - dobijete dodatne analize

Svi Novosađani koji u utorak, 8. oktobra budu dali krv, dobiće i besplatnu analizu kompletne krvne slike.
Novosađani, ako sutra date krv - dobijete dodatne analize
Foto: 021.rs
Zavod za transfuziju krvi Vojvodine će svim od 7 do 19 časova kontrolisati analize iz krvi KKS, CRP, ŠUK, ALT, AST, GGT, ureu, kreatinin, mokraćnu kiselinu, gvožđe i lipidni status.
"Želimo na ovaj način da se još jednom zahvalimo našim davaocima i pokažemo brigu za njihovo zdravlje. Svaki davalac krvi će nakon izvršenih analiza krvi dobiti nalaz i mišljenje naših lekara o svom zdravstvenom stanju. Nadamo se da će i ovog puta odziv biti veliki jer su rezerve krvi smanjene. Posebno su deficitarne 0 i A kako pozitivne tako i negativne krvne grupe i ovi davaoci su nam hitno potrebni", navode iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.
Poziv je upućen svim zdravim ljudima od 18 do 65 godina.
 
Zavod za transfuziju krvi Vojvodine se nalazi u ulici Hajduk Veljka 9a, a radno vreme je svaki radni dan od 7 do 19 časova.
  • Који

    07.10.2024 10:00
    Који
    ће ми анализе,дајте паре! Онда би већина била исцрпљена као добровољни даваоци крви које незнају рећи не!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti