GP Bravo ministarki: Važno da svi koji su oštećeni računima za struju budu zaštićeni

Građanski pokret Bravo podseća ministarku energetike Dubravku Đedović Handanović da problem sa računima u Novom Sadu nije izolovan, već su tim problemom pogođeni građani širom Srbije.
GP Bravo ministarki: Važno da svi koji su oštećeni računima za struju budu zaštićeni
Foto: 021.rs

"Takođe, verujemo da su građani u velikoj meri pogođeni nepravilnostima u obračunu struje, a samo 0,4 odsto reklamacija može biti posledica poteškoća u dostupnosti procesa reklamacija, a ne stvarne zastupljenosti problema", navode u GP Bravo.

Oni su izneli nekoliko očekivanja:
  • Da se detaljno istraži i objavi transparentan izveštaj o uzrocima nastalih problema, uključujući pregled celokupnog procesa očitavanja i obračunavanja električne energije.
  • Da se proširi obuhvat reklamacija, ne samo na građane Novog Sada, već na sve potrošače širom Srbije koji su se suočili sa neobjašnjivo visokim računima.
  • Da se jasno obezbedi obeštećenje svim potrošačima koji su platili nerealne račune, a ne samo onima koji su uspeli da podnesu reklamaciju.
  • Da se trajno reši problem sa softverom i da se privremeno vrati na provereno efikasan način očitavanja stanja na brojilima dok se sistem ne stabilizuje.

"Uvereni smo da bi ove mere značajno doprinele ponovnom sticanju poverenja građana u rad EPS-a i EDS-a, jer je važno da svi potrošači budu jednako zaštićeni, a ne samo oni koji su uspeli da podnesu reklamacije u ograničenom vremenskom roku. Ovo pitanje je ozbiljno i pogađa veliki broj građana, te apelujemo da se ulože dodatni napori da se svi problemi reše i razjasne", zaključuju u GP Bravo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti