Direktor u EPS-u: U Novom Sadu oko 5.800 reklamacija na račune

U Novom Sadu je bilo 5.800 reklamacija na neispravne račune za struju, rekao je izvršni direktor za snabdevanje u Elektroprivredi Srbije Aleksandar Bjeličić.
Direktor u EPS-u: U Novom Sadu oko 5.800 reklamacija na račune
Foto: 021.rs
Kako je Bjeličić rekao za RTS, to je 0,4 odsto u odnosu na ukupan broj faktura koje je EPS izdao na nivou cele Srbije.
 
"U Novom Sadu je bilo oko 5.800 reklamacija. Do sada je obrađeno više od polovine ukupnog broja reklamacija i više od pola bilo je neopravdano. Mnogi su već dobili korigovane račune. Važno je ponoviti da će svima biti odgovoreno na reklamaciju i nijedan kupac neće biti oštećen", rekao je Bjeličić.
Stanovnici Novog Sada mesecima unazad imaju problema sa (ne)očitavanjem brojila, previsokim računima za struju i kašnjenjem računa, zbog čega su u podužim redovima "kampovali" ispred Elektrovojvodine kako bi uložili žalbe.  
 
Građani su se potom žalili i da su im i žalbe odbijene.
Nadležni su prvo rekli da je za sve krivo uvođenje novog softvera, nakon 20 godina korišćenja starog. 
 
U Elektrodistribuciji Srbije, koja je zadužena za očitavanje brojila i informacije koje se kasnije prosleđuju Elektroprivredi Srbije kako bi se izdali računi, tek pre nekoliko dana su se izvinili građanima i najavili korekcije računa.
 
U međuvremenu se oglasila i ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović, koja je za Politiku izjavila da se "efikasno rešava problem velikih računa za struju koji su stigli potrošačima u Novom Sadu". Ona je rekla da je "problem velikih računa u Novom Sadu izolovana situacija".
  • Pera

    08.10.2024 14:09
    Verovatno misli na reklamacije i prigovore koje uloze cekaci, dok online ne spominju
  • NS

    08.10.2024 14:09
    NS
    A gde su oni koji nisu imali volje, živaca i snage da satima i danima stoje u redu da bi reklamirali račune, a koji ne umeju na mail da pošalju svoje reklamacije. Njih je sigurno mnooogo više nego onih koji su uspeli da dođu do šaltera
  • Starosadjanin

    08.10.2024 13:56
    Zasto uvek pljackanje pocinje u glavnom gradu AP Vojvodine,misle miran narod koji se nece buniti,oni su nase ovce za sisanje,sve sto je vredno su prodali ili kupili i nije im bilo dovoljno pa sad malo dzeparenja nas gradjana Novog Sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti