Sremski Karlovci među opštinama koje su dobile sredstva za video-nadzor u školama i vrtićima

Sremski Karlovci su među opštinama koje su od Pokrajinske vlade dobile sredstva za uvođenje video-nadzora u školama i vrtićima.
Sremski Karlovci među opštinama koje su dobile sredstva za video-nadzor u školama i vrtićima
Foto: Pixabay, ilustracija
Kako je saopštila Vlada APV, osam lokalnih samouprava u pokrajini dobilo je novac za podsticanje razvoja elektronskih komunikacija i informacionog društva.
 
Vrednost ugovora iznosi osam miliona dinara, a sredstva su dobile opštine: Sremski Karlovci, Titel, Opovo, Bečej, Žitište, Inđija, Nova Crnja i Irig.
Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković je istakla da su danas sredstva dodeljena prvoj grupi opština i najavila da će uskoro biti raspisan još jedan konkurs za ove namene.
 
"Osam lokalnih samouprava je dobilo sredstva u cilju uvođenja sistema video-nadzora u predškolskim ustanovama i osnovnim školama radi povećanja bezbednosti predškolaca, učenika i nastavno-obrazovnog kadra, kao i zaštite objekata. Takođe, ovim sredstvima uspostaviće se takozvane 'hotspot lokacije’ž' u lokalnim samoupravama u našoj pokrajini, koje će građanima omogućiti slobodan i besplatan pristup internetu", istakla je predsednica Gojković.
 
Gojković je ukazala da se konkursom, odnosno uspostavljanjem video-nadzora, najpre želelo delovati preventivno u cilju sprečavanja bilo kakvog nasilja u predškolskim ustanovama i školama.
Zahvaljujući ovom konkursu koji sprovodi Pokrajinska vlada preko Sekretarijata za privredu i turizam, kako je Gojković navela, škole i vrtići postaće znatno bezbednija mesta. 
 
Ona je dodala da je ovo način da se direktno utiče na prevenciju nasilja i nedozvoljenog ponašanja u prostoru u kojem borave najmlađi, kao najosetljivija kategorija našeg društva.
 
Ona je dodala da je cilj ulaganja u oblast elektronskih komunikacija i informacionih tehnologija dobar način da se dalje izgrađujemo kao moderno i napredno društvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti