Talentovani učenici podelili s gradonačelnikom vizije o razvoju Novog Sada

Povodom Dečije nedelje, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primio je delegaciju talentovanih učenika novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili izuzetne rezultate na raznim takmičenjima
Talentovani učenici podelili s gradonačelnikom vizije o razvoju Novog Sada
Foto: Grad Novi Sad
S gradonačelnikom su razgovarali Jana Bukvić, učenica Srednje mašinske škole "7. april", učesnica brojnih takmičenja iz prirodnih i društvenih nauka, Luka Matanović, državni džudo šampion i odličan učenik šestog razreda OŠ "Sonja Marinković", Katarina Mitrović, nagrađivana violončelistkinja iz Muzičke škole "Isidor Bajić" i Milica Kiš, atletičarka iz OŠ "Dušan Radović", koja je i promoterka ovogodišnje manifestacije.
"Ništa nije iskrenije od dečijih zapažanja, ništa važnije od njihovih snova i ništa snažnije od njihovih osmeha. Svakog dana radimo na tome da im život učinimo srećnijim i detinjstvo što bezbrižnijim. Zahvalan sam na sugestijama koje su mi dali o našem gradu. Ponosan sam što su jednoglasno rekli da su srećni što žive i idu u školu baš ovde, u Novom Sadu", izjavio je Đurić.
 
Ovogodišnja "Dečija nedelja", koja traje od 7. do 13. oktobra u Novom Sadu, održava se pod sloganom "Ja sam dete, imam plan: Tolerancija i ljubav za svaki dan".
"Poruka koju nosi ova značajna manifestacija jeste je da su deca naša budućnost. Zato moramo snažno i svakodnevno, 365 dana u godini ulagati u poboljšanje uslova za njihovo odrastanje, ali i voditi računa o poštovanju dečjih prava", dodao je Đurić.
 
U manifestaciji učestvuje ukupno 8.000 dece, a organizator je Udruženje "Život kao inspiracija".
 
Grad Novi Sad obezbedio je 1,5 miliona dinara za realizaciju programa.
 
Sastanku su prisustvovale i članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Sonja Radaković, kao i koordinatorka "Dečije nedelje" Ljiljana Maširević.
  • Samo pitam

    08.10.2024 17:49
    Čekaj, pa zar on nije bio izrazito netalentovan učenik, još više nego njegov prethodnik .... ?
  • pazi sad

    08.10.2024 17:32
    Talentovani ucenici i sns gradonacelnik?! Za cega su talentovani?
  • .

    08.10.2024 17:18
    Sta ce On u drustvu talentovanih ucenika?
    I suprotno, sta ce oni u njegovom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti