VIDEO Dubrovčanka otvorila restoran ribe u centru Novog Sada: Ukus mora i autentična jela

U samom centru Novog Sada nalazi se autentični restoran u kom se služi isključivo morska riba - Fish house Deep Blue.
VIDEO Dubrovčanka otvorila restoran ribe u centru Novog Sada: Ukus mora i autentična jela
Foto: Fish house Deep Blue
Fish house Deep Blue nalazi se na adresi Mite Ružića 3, u samom centru grada kod Katoličke porte, a služi morsku ribu sa autentičnim dalmatinskim vinima. 
 
U ovom lokalu može se naći sve - od ribljih pašteti, pa sve do specijaliteta sa lososom, tunom, oradom, brancinom, grdobinom, kozicama, kokotom, školjkama, pa do posebnog gulaša od hobotnice.
Restoran je otvorila Dubrovčanka Vese Barišić, koja za 021.rs kaže da joj je inspiracija došla upravo iz mesta u kom se rodila.
 
"Fokus je na ribi i ribljim specijalitetima. Imamo isključivo morsku ribu i nekoliko vegeterijanskih jela, i sve se sveže pravi - od riblje paštete do tuna stejkova i ostalih specijaliteta. Većina njih, posebno jela kuće, predstavljaju kreacije iz moje glave, zato što volim da kuvam i volim da se igram sa ukusima, što se iz menija može i videti", kaže sagovornica 021.rs.
 
U ovom lokalu se od nedavno služi i doručak, u periodu od 9 do 12 časova. Na ovom meniju se nalaze uobičajeni specijaliteti za ovaj deo dana, ali se može naći i tuna tartar i riblja pašteta, posebni za Fish house Deep Blue.
 
Jela kuće: Od Panonske popare do gulaša od hobotnice
 
Jela kuće posebna su kreacija vlasnice Fish house Deep Blue, iz prostog razloga što je većinom ili njen recept ili je na tradicionalno jelo dodat neki autentični ukus.
 
Jedan od specijaliteta je svakako i gulaš od hobotnice. Kako kaže Barišić, ova vrsta oktopoda izuzetno je pogodna za pravljenje gulaša.
 
"Ukus ovog jela veoma je neobičan, pravimo ga malo pikantnijim zbog čilija, stavljamo leblebiju i služi se sa palentom. Baš zbog ukusa hobotnice, može se reći da nije mnogo drugačiji po ukusu i kvalitetu od na primer junećeg gulaša", objašnjava ona.
 
 
Panonska popara, poznato balkansko jelo sa dalmatinskim spinom, takođe je jedno od jela kuće.
 
"Ovo je u stvari dalmatinska popara. Ova čorba je inače na Balkanu ranije bilo poznato kao sirotinjsko jelo, samo što su u Srbiji i Bosni poparu pravili od hleba i sira, a u Dalmaciji od ribe i krompira. Panonska popara sada je specijalitet, koji se pravi od kvalitetne ribe brancina i kokota, koja se ne može toliko lako ni naći u ponudi u Srbiji", dodaje Barišić.
 
 
Još jedan specijalitet jeste i orada pohovana u lešniku, sa umakom pesto genovese koji sami prave od nule, uz grilovano povrće i salatu.
 
 
Buzara Deep blue još jedno je jelo koje se pravi u ovom lokalu, a sastoji se od dagnji i kombinaciji tri vrste školjki (kapelunge, vongule, kozice), sa pančetom.
Specijaliteti su i file brancina u sosu od tartufa, grdobina u mantilu od pančete, pasta koju prave isključivo sa domaćim crnim taljatelama, tuna i losos stejkovi i mnogi drugi.
 
 
Uz sve to, u Fish house Deep blue mogu se pronaći i izuzetno poznata i kvalitetna dalmatinska vina - korčulanski Pošip, hvarski Zlatan plavac i pelješki Dingač Skaramuča.
 
Ceo meni i informacije o ovom lokalu možete pronaći na njihovom sajtu OVDE, a ukoliko želite da ih posetite poželjno je da svoj sto rezervišete na broj 069/111-54-40.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti