"Letnji četvrtak" pred Novosađanima: Festivali, predstave, filmovi, svirka...

U četvrtak će biti umereno oblačno i veoma toplo za ovo doba godine, uz neke promene u saobraćaju i mnogo dešavanja.
"Letnji četvrtak" pred Novosađanima: Festivali, predstave, filmovi, svirka...
Foto: 021.rs
Novosađane u četvrtak očekuju visoke temperature netipične za sredinu oktobra, a tu su i predstave, žurke, festivali, za svakoga po nešto.
 
Pratite portal 021.rs da biste bili u toku sa najvažnijim informacijama u Novom Sadu i šire. Kao i uvek, počinjemo od vremenske prognoze...
Vreme
 
Minimalna temperatura će biti 13, a maksimalna 28 stepeni.
 
Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim oboljenjima i nervno labilnim osobama. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatni oprez.
Trebalo bi da znate...
 
U Kovilju u Ulici Ive Lole Ribara od 8.15 do 14 časova neće biti struje.
 
Obustavljen je saobraćaj u delu Ulice Ružin venac u Sremskoj Kamenici, od Slavujeve do Fruškogorskog puta, a razlog je obnova kolovoza. Posao bi trebalo da bude završen do 20. oktobra.
 
Zbog radova privremeno je zabranjen saobraćaj u delu Palmotićeve ulice. Radovi prve faze obuhvataju deo ulice od Marina Držića u dužini od 300m i krak prema Preradovićevoj u dužini od oko 120m. Ceo posao trebalo bi da bude gotov do 26. decembra.
 
Zbog rekonstrukcije vrelovoda u delu Hajduk Veljkove ulice, ispred Dečije bolnice, zauzeta je jedna saobraćajna traka. Ovo je prva faza radova, a o sledećoj će naknadno biti objavljene informacije. Sve bi trebalo da bude završeno do 15. oktobra.
 
Gde ići?
 
Novo izdanje Language cluba održaće se u 20 časova u Radio kafeu.
 
Obeležavanje Svetskog dana mentalnog zdravlja počinje 10. oktobra i traje do 20. oktobra s pratećim programom na više lokacija u gradu, a prva je tribina od 18 časova do 20 časova u Studentskom kulturnom centru.
 
TAKT Fest 2024 "Art, Activism, Authenticity", a održava se od 10. do 13. oktobra u Rusinskom kulturnom centru "Matka". Program počijne u 16 časova.
 
Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv beskućništva, "Kuhinja" organizuje mali događaj u CK13 od 18 časova, a biće klope i muzike.
 
Nakon projekcije filmova (Uhvati film, filmski festival), održaće se tribina "Pravo na uključivanje" tokom koje će se diskutovati o pogledanim filmovima i govoriti o uključivanju žena sa invaliditetom u organizacije civilnog društva. Tribina je u Kulturnom centru Novi Sad u 18 časova.
 
Predstava "Koralina" igra se u Pozorištu mladih i počinje u 18 časova.
 
Promocija albuma "Dalekovodi" (Krilat i beo) i "Prohodavanja" (Lisilo) je u KC Labu od 20 časova.
 
Džez veče je u Fridi s početkom od 20 časova.
 
"Feel Good Inc." tematsko veče u slavu bendova poput Nirvane, RHCP, Linkin Parka i drugih počinje u 20 časova u Gerili.
 
U KC "Mladost" "Džoker: Ludilo u dvoje" počinje u 20 časova.
 
Počinje 26. Novosadski jazz festival u 20 časova u SNP.
 
U Martha's pub-u "Afrobeat - Dj Zo" je žurka u 21 čas.
Projekcija kineskog filma "Slika mrtve prirode" je u 21 čas u sklopu Besplatnog bioskopa, u Salonu u Radničkoj.
 
Hrvatski bend "Silente" svira u SKCNS Fabrici u 21 čas.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti