Za zdrave zubiće: Počinje edukacija roditelja u Novom Sadu o oralnom zdravlju njihovih mališana

Predavanje za roditelje o oralnom zdravlju njihove dece počeće u ponedeljak 14. oktobra u Savetovalištu za decu na Odeljenju pedijatrije, u prizemlju objekta Doma zdravlja "Novi Sad" na Limanu.
Za zdrave zubiće: Počinje edukacija roditelja u Novom Sadu o oralnom zdravlju njihovih mališana
Foto: Pixabay
Edukacija podrazumeva zdravstveno-vaspitni rad sa roditeljima o tome kako očuvati oralno zdravlja njihove dece i ukazuje na značaj prvog preventivnog pregleda ali i svih drugih koji su propisani zakonom.

Novosadski Dom zdravlja u saopštenju naglašava da edukacijama roditelja žele da utiču na usvajanje zdravih stilova života koje će roditelji preneti na svoje dete. 

"Edukacijom roditelja o hrani bezbednoj za oralno zdravlje, značaju održavanja redovne i pravilne oralne higijene, lošim navikama u vezi sa oralnim zdravljem kao i redovnim posetama kod stomatologa, najmanje dva puta godišnje", istakli su u pozivu roditeljima.
 
Ovo su termini predavanja roditelja o oralnom zdravlju:
 
- Ponedeljak, 14. oktobar, od 13.30 do 15.30 časova,
- Ponedeljak, 21. oktobar, od 11 do 13 časova, 
- Ponedeljak, 28. oktobar, od 13.30 do 15.30 časova
 

Projekat "Moja mama zna, a znam i ja" realizuje stomatološka službe zdravstvene zaštite Doma zdravlja "Novi Sad".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti