Grad nagradio novosadske policajce i vatrogasce sa po 40.000 dinara - istakli se u poslu

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio je zahvalnice pripadnicima Policijske uprave u Novom Sadu i Vatrogasno-spasilačke brigade koji su tokom iskazali visok stepen profesionalnosti.
Grad nagradio novosadske policajce i vatrogasce sa po 40.000 dinara - istakli se u poslu
Foto: Grad Novi Sad
Na predlog pretpostavljenih, novčanu nagradu u iznosu od po 40.000 dinara dobilo je 12 policajaca i vatrogasaca. 
 
Đurić je na prijemu organizovanom u čast nagrađenih u Gradskoj kući istakao da se Grad svakodnevno trudi da građani žive u lepom i zdravom okruženju, da se obrazuju i leče u najsavremenijem objektima, ali da je istovremeno veoma značajno da se Novosađani osećaju bezbedno i sigurno u svom gradu.
"Iako nemamo direktne ingerencije nad radom Ministarstva unutrašnjih poslova, tradicionalno, iz godine u godinu, tu smo da ih nagradimo, ali i da na različite načine izlazimo u susret njihovim potrebama, odnosno da ispunimo sve ono što je u našoj moći. Tako planiramo kompletnu rekonstrukciju objekata koje koristi MUP u Ulici kralja Petra I, ali i izgradnju novih policijskih stanica na Detelinari, Klisi i u Futogu. Nedavno sam sa ministrom Dačićem obišao i novoizgrađenu Vatrogasnu stanicu u Futogu, a namera nam je i da izgradimo Regionalni centar za vanredne situacije, kako bismo dodatno unapredili bezbednost naših građana", rekao je Đurić.
U ime nagrađenih, na priznanju i podršci zahvalio se potpukovnik policije Nikola Petrović, načelnik Odeljenja policije Policijske uprave u Novom Sadu, istakavši da pripadnici MUP-a veoma cene višegodišnju praksu Novog Sada u vezi sa nagrađivanjem.
 
Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, broj krivičnih dela na području Policijske uprave u Novom Sadu manji je u odnosu na isti period prethodne godine, a tokom 2024. godine rasvetljeno je više krivičnih dela nego u istom periodu prošle godine. 
 
Takođe, istakli su da je tokom ove godine zaplenjeno više od 200 kilograma droge i za manje od 24 časa rasvetljeno podmetanje požara u jednom novosadskom restoranu i automehaničarskoj radionici u okolini grada. 
 
Uz to, kako navode, rešen je i veliki broj teških krađa na području Novog Sada i okoline, dok su pripadnici Uprave za vanredne situacije u više navrata spasili ljudske živote i imovinu i doprineli povećanju bezbednosti građana prilikom suzbijanja posledica eksplozija, požara i havarija.
  • Novo Naselje

    10.10.2024 14:16
    A porazbijana kola na Naselju?
  • Gari

    10.10.2024 13:51
    Zasluzeno
    Verovatno im je prosao tiket sa najvecom kvotom?
    Dok se po Naselju i Limanu lupaju parkirani automobili, a policajca nisi video na ulici godinama, o kojim nagradama pricamo?
    Preskocicu da spomenem 100 kvadrata za 50 hiljada evra, jer vecinom i nisu pripadnici novosadske policije nagradjeni...
  • pajo patak

    10.10.2024 13:19
    baš lepo
    a kada ćete nagraditi vaspitačice, učiteljice, nastavnice, profesorke ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti