Luka Novi Sad zbog snega gubi već pola miliona evra

Luka Novi Sad, koja usled zaleđenog Dunava ne radi već dve nedelje, zabeležiće gubitak od pola miliona evra ovog meseca.
Luka Novi Sad, koja usled zaleđenog Dunava ne radi već dve nedelje, zabeležiće gubitak od pola miliona evra ovog meseca.

Deo zaposlenih je na godišnjem odmoru, dok ostali rade u skladištu, gde je smešteno 8.000 tona soli. Kako direktor ovog preduzeća Milenko Milivojević kaže za Dnevnik, ovo je samo početak finansijskih problema koje će Luka imati zbog oštre zime. Prema njegovim rečima, vremenske prilike im neće ići naruku ni kada otopli, jer topljenje snega donosi opasnost od poplava.

Iako je novosadska luka imala sličnih problema i letos, kada je zbog jake suše izgubila oko milion evra, ovo preduzeće je u 2011. godini zabeležilo dobar rezultat u poslovanju, sa čistom dobiti od oko 27 miliona evra.

  • 19.02.2012 02:46
    Novi Sad 2012 - kolaps, prljavstina, ledenice, pro
    Da li ste vi u Novom Sadu okrenuli Laponce da ih pitate kako to oni tamo resavaju na -25, verovatno niste posto je to veliko ulaganje na ovu skupocu, a i treba da ostane za reprezentacije. Posto vidim da vam ne polazi za rukom ni da pokupite smece u pojedinim delovima grada, a o ledu i snegu da ne govorim, koristite internet i mail da saznate kako vratiti grad u normalno stanje to je ipak jeftinije nego telefon.
  • -

    16.02.2012 20:29
    -
    samo raspikuca moze prodati jedan jedini ledolomac.
  • Ćevara

    16.02.2012 18:15
    Saučešće...
    E zbog Luke Novi Sad ću suzu pustiti !!
    A naročito zbog direktora Miće, bojim se da ne osiromaši od ovog gubitka. Već par decenija zgrću ogromne pare a ne rade ništa, izdaju skladišni prostor koji su naši i očevi vaših čitalaca izdvajali samodoprinosom i gradili dokove i kej koje sada arči Deoničarsko Društvo Luka Novi Sad. SPS i JUL ima dali da prisvoje sve kao DD i da arče društvenu imovinu. Njihovi radnici skoro da ne rade ništa, kad ima posla angažuju fizikalce preko studentskih zadruga.Raspitajte se malo kolike plate dobijaju za nerad,i kolike su dobijali npr, u poslednjih 10 godina. Kolike "milionske jednokratne novčane pomoći" su delili izmedju sebe dva puta godišnje, Volim samo što ona agencija za bla,bla postoji i radi svoj posao! .. itd.itd. Ničija nije gorela do zore pa neće ni njihova !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti