Presečeni kablovi na pruzi Novi Sad - Beograd: Vozovi saobraćaju sporije

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da su sinoć u 22.40 sati nepoznata lica presekla i oštetila kablove u železničkoj stanici Novi Beograd, na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad.
Presečeni kablovi na pruzi Novi Sad - Beograd: Vozovi saobraćaju sporije
Foto: 021.rs
Kako piše u saopštenju, zbog oštećenja kablova vozovi između stanica Novi Beograd i Zemun saobraćaće smanjenom brzinom, dok kvar na železničkoj infrastrukturi ne bude saniran.
 
Navodi se da će vozovi morati da saobraćaju smanjenom brzinom, jer je oštećenje kablova prouzrokovalo probleme u funkcionisanju ukupno osam skretnica na tom delu pruge.
Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije su na terenu, kako bi oštećeni kablovi u stanici Novi Beograd bili popravljeni i pruga ponovo osposobljena za redovan saobraćaj vozova.
 
"Kablovi su presečeni na kraju peronskog dela u stanici i očigledna je bila namera počinilaca ili da iseku i ukradu kablove ili da njihovim oštećenjem ponovo izazovu kašnjenje vozova na brzoj pruzi između Beograda i Novog Sada. Ovo se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je Infrastruktura železnice Srbije uspela da sanira posledice krađe kablova na brzoj pruzi kod Stare Pazove", piše u saopštenju.
Dodaje se i da takve krađe i oštećenja železničke infrastrukture, posebno na brzoj pruzi, predstavljaju ugrožavanje javne sigurnosti, i direktno mogu da ugroze bezbednost saobraćaja vozova, a na taj način i ljudske živote.
 
"Železnička stanica Novi Beograd pokrivena je video nadzorom, slučaj će biti prijavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova i verujemo da će počinioci ovog vandalskog dela biti u najkraćem roku otkriveni, privedeni pravdi i adekvatno kažnjeni. Takođe, pozivamo i građane da obaveste državne organe ukoliko tokom noći primete bilo kakva sumnjiva kretanja u blizini pruge, kako bi se ovakva kriminalna dela sprečila", navedeno je u saopštenju.
 
Infrastruktura železnice Srbije upozorila je i apelovala da se ne krade i ne uništava železnička infrastruktura i imovina, jer se na taj način, osim materijalnih šteta, ugrožava funkcionisanje i bezbednost saobraćaja vozova, što može dovesti do ljudskih žrtava.
  • Citalac

    13.10.2024 14:37
    Nek oskar okaci nemacke i turske zastave duz pruge. Vidim da to primenjuje cesto kao resenje za razne probleme. Moze i voz da ofarba u francusku zastavu a na haubu sliku pevorodjenog. I zvucnik da se stavi da svira mars na drinu. A sedista mogu u srpsku trobojku da se presvuku. Dva jaja svi da dobiju ili parizer na sendvicu uz kartu.
  • Đorđe

    13.10.2024 14:36
    Ko zna da li su nesposobni da uhvate počinioce krađe ili su nesposobni da tehnički reše problem preusmeravanja vozova.
    Loderi.
  • Mile

    13.10.2024 14:33
    Da se ustanovi ko u policiji blokira istragu ovoga i za koje pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U nedelju 22 stepena

U Novom Sadu će u nedelju ujutro biti oblačno i sveže, a u toku dana toplije, sa slabim ili umerenim vetrom.