Kineski komunisti posetili novosadske naprednjake: Bratske veze

Delegacije Centralnog komiteta Komunističke partije Kine posetila je Gradski odbor Srpske napredne stranke i Fondaciju "Svetozar Miletić".
Kineski komunisti posetili novosadske naprednjake: Bratske veze
Foto: Srpska napredna stranka

Tokom sastanka sa gradskim naprednjacima, navodi se u saopštenju, istaknuto je da Srbiju i Kinu vezuju "bratske veze, čelično prijateljstvo i odlična saradnja u mnogim oblastima, kao i da odnosi dveju država neprestano napreduju i razvijaju se zahvaljujući prijateljstvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga". 

"Takođe je istaknuto da je potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine, koji stavlja kompanije iz Srbije u mnogo bolji položaj u odnosu na kompanije iz Evrope i okruženja i trebalo bi da dovede do značajnog povećanja izvoza, proširenja investicionih i proizvodnih kapaciteta u našoj zemlji, ali i povećanja konkurentnosti", dodaje se u saopštenju novosadskih naprednjaka. 

Članovi gradskog SNS-a su istakli da kineske kompanije grade dva mosta u Novom Sadu i da je potpisan ugovor za izgradnju trećeg, pešačko-biciklističkog mosta. 
 
"Dve delegacije su izrazile očekivanja da će saradnja dveju država nastaviti dalje da jača, razvija se i napreduje", zaključuje se.
 
Kineski komunisti su potom posetili Fondaciju "Svetozar Miletić", čiji su osnivači aktuelni ministar Nemanja Starović i savetnik premijera Predrag Rajić.
  • Dodjos

    14.10.2024 16:34
    Alo
    Trebao bi neko objasniti kineskim komunistima sa kim imaju posla .. sns i komunisti .. neide to ..
  • 1,6 mil penzionera

    14.10.2024 14:24
    ruše Vučića sa vlasti
    Ništa ovo ne vredi Vučiću, pada sa vlasti ako ne ode na Samit BRICS-a.
    1,6 miliona penzionera koji su revnosni glasači je čulo poziv Putina na Samit BRICS-a.
    Neodlazak Vučića na samit BRICS-a je njegov kraj kao i kraj SNS-a i pripremimo se za novu vlast koja dolazi, a sami SNS-ovci bi trebalo da se pripaze šta izjavljuju u poslednje vreme da ne završe kao članovi Milove stranke u CG posle pada sa vlasti.
  • Besmisao botova

    14.10.2024 12:50
    Botovi podržavaju Šapića kada lupeta o izmeštanju Tita, kao dobija ospice od komunista itd.
    Istovremeno kada botovima spomeneš kako Šapić to radi onda ti daju minuse.
    Ja mislim da botovi mozga nemaju, nego samo pljuju po svemu što nije SNS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U nedelju 22 stepena

U Novom Sadu će u nedelju ujutro biti oblačno i sveže, a u toku dana toplije, sa slabim ili umerenim vetrom.