Gradonačelnik Đurić u Kini, kineski komunisti u Novom Sadu: Mogućnost široke saradnje

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić boravi u svojoj drugoj zvaničnoj poseti Kini.
Gradonačelnik Đurić u Kini, kineski komunisti u Novom Sadu: Mogućnost široke saradnje
Foto: Screenshot (Instagram/milandjuric.ns)
Kako je Đurić objavio na Instagramu, posetu je započeo sastankom sa gradonačelnikom Vusija Džaom Đijanđuom.
 
Delegacija ovog kineskog grada je posetila Novi Sad u junu ove godine, a Đurić navodi da su sada nastavljeni razgovor "o učvršćivanju prijateljskih odnosa između gradova".
"Teme razgovora uključivale su razvoj ekonomskih i trgovinskih odnosa, posebno u kontekstu nedavno potpisanog Sporazuma o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije. Osim toga, otvorili smo nove mogućnosti saradnje u kulturi, obrazovanju, sportu, turizmo i razmeni mladih", navodi se.
 
Novi Sad je i dobio poziv da učestvuje na Međunarodnom festivalu trešnjinog cveta 2025. godine u Vusiju.
"Uveren sam da nas čeka svetla budućnost u saradnji naših gradova na temeljima koje su postavili naši lideri, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping", dodao je Đurić.
 
Po Đurićevim rečima, Novi Sad i Vusi imaju mogućnost široke saradnje.
 
"Vusi je poznat po svojoj bogatoj istoriji i brzoj modernizaciji, i kao jedan od važnih činilaca kineske ekonomije, posebno u oblastima tehnologije i proizvodnje. Isto tako, Novi Sad je grad koji snažno napreduje i razvija se, i koji je postao najpoželjnije mesto za život u regionu", smatra Đurić.
 
Podsetimo da su prethodno, u nedelju, članovi Centralnog komiteta Komunističke partije Kine bili u poseti svojim kolegama iz Srpske napredne stranke.
  • Neda

    14.10.2024 14:24
    Novi Sad
    Novi Sad najpoželjnije mesto za život u regionu? Možda za gradjane Bosne i Hercegovine, za nas ostale ne bih rekla. Pre 20 i više godina je Novi Sad bio prelep grad, danas sa ovolikim betonom i smećem liči na gradove bliskog istoka u kojima hara terorizam.
  • Sizofrenija

    14.10.2024 14:08
    Vucic trci kod Trampa kapitaliste a ovaj nas kod kineza komunista?!
  • predrag

    14.10.2024 14:08
    Obicno su cetnici saradjivali sa ustasama i nacistima..
    Sa komuncima ako mora

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U nedelju 22 stepena

U Novom Sadu će u nedelju ujutro biti oblačno i sveže, a u toku dana toplije, sa slabim ili umerenim vetrom.