Pri kraju izgradnja i uređenje parkinga i trotoara kod Limanske pijace

Rekonstrukcija parkinga i pešačke staze u Vojvođanskoj ulici kod Limanske pijace je pri kraju.
Pri kraju izgradnja i uređenje parkinga i trotoara kod Limanske pijace
Foto: Grad Novi Sad
U pitanju je 180 parking mesta.
 
Zamenik gradonačelnika Novog Sada Đurađ Jakšić rekao je da je ovo značajna investicija za celu Grbavicu, jer Vojvođanska ulica povezuje Bulevar oslobođenja sa Limanskom pijacom, osnovnom školom, vrtićem i studentskim domom na Grbavici.
"Radovi u Vojvođanskoj ulici počeli su 24. juna tekuće godine, a rekonstrukcija se odvijala u dve faze: prva faza radova se izvodila od Bulevara oslobođenja do Ulice Vere Pavlović, a druga faza do Puškinove ulice. Kapacitet rekonstruisnog parkinga je povećan za 22 parking mesta, tako da sada ima ukupno 180 mesta za parkiranje, od kojih je devet namenjeno za vozila osoba sa invaliditetom. Takođe, uređeni su trotoari ukupne površine 2.240 m2, uz maksimalno očuvanje zelene površine", rekao je Jakšić
 
Uoči početka radova u Vojvođanskoj ulici Gradsko zelenilo je presadilo tri stabla crvenolisne šljive u Limanski park sa pešačke staze koja je izmeštena. Nakon završenih radova u periodu mirovanja vegetacije uslediće rekonstrukcija zelenih površina, u okviru koje je predviđena sadnja šest novih sadnica drveća i oko 100 metara žive ograde.
Kako je rekao direktor Parking servisa Stevan Lugonja, radovi su koštali oko 60 miliona dinara sa PDV-om, a finansirani su iz sredstava Parking servisa.
 
"U toku su završni radovi, ostalo je još da se postave držači za bicikle, što će biti gotovo u narednih nekoliko dana", rekao je on.
  • Firma Liman

    15.10.2024 12:23
    Grbavica
    Lugonja za gradonacelnika!
  • /

    15.10.2024 11:15
    /
    parking koji ce se naplacivati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti