Novi Sad i kineski Đinan uspostavljaju saradnju, Đurić pomenuo i mostove u vojvođanskoj prestonici

Novi Sad i kineski grad Đinan uspostaviće saradnju u oblasti kulture, obrazovanja, poljoprivrede, ekonomije i trgovine.
Novi Sad i kineski Đinan uspostavljaju saradnju, Đurić pomenuo i mostove u vojvođanskoj prestonici
Foto: Grad Novi Sad
Pismo o namerama o uspostavljanju saradnje potpisao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić u okviru radne posete Kini sa gradonačelnikom Đinana Ju Hantijanom.

Đurić je istakao da je potpisivanje Pisma o namerama značajno za oba grada, i da je zasnovano na prijateljskim i bratskim vezama Srbije i Kine, koje stalno jačaju i razvijaju se, kao i da su dve zemlje potpisale Sporazum o slobodnoj trgovini koji obezbeđuje mnoge prilike i benefite za našu ekonomiju.  

"Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas napravili prvi korak da saradnju između naših gradova i formalno podignemo na najviši nivo. Mnogo je prostora za zajedničke projekte, ali ono što je najvažnije jeste da mi delimo istu viziju o razvoju, te da smo usmereni na visokotehnološke inovacije, nauku, obrazovanje i kulturu. Zajedno sa našim kineskim partnerima radimo na izgradnji tri nova mosta, koji predstavljaju najznačajnije infrastrukturne projekte u Novom Sadu, i imamo odlična iskustva. Siguran sam da smo danas sa Đinanom otvorili novo poglavlje koje će naše odnose dodatno učvrstiti i od čega ćemo imati brojne benefite", istakao je Đurić.

  • "bratske veze..."

    16.10.2024 12:08
    pa naprednjaci su u "bratskoj vezi" sa bilo kim u svetu ko im obeca i tutne u džep novac. Tako jeftina floskula o tzv "bratstvu" je u najmanju ruku banalna i pozajmljena iz Titovog doba. A ko ce "bratu" kinezu da vrati tvoj dug djuricu, dok ceš ti da se slikaš na tim mostovima glumeci uspeh i ponos.
  • Pobesneli Laloš

    16.10.2024 11:13
    Ako je Novi Sad Vojvođanska prestonica to znači da je Novi Sad glavni grad pokrajine, kao i nekad što je bio.
  • Logi

    16.10.2024 11:09
    tunel ispod deponije
    treba i tunel ispod deponije da se napravi i skrati put od Temerina do Rode za 50m, koja milijarda gore-dole

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti