Raspisan konkurs za kurs za policajce: Za Novi Sad se traži 85 polaznika, ovo su uslovi

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.
Raspisan konkurs za kurs za policajce: Za Novi Sad se traži 85 polaznika, ovo su uslovi
Foto: 021.rs
MUP za područje Novog Sada traži ukupno 85 polaznika, od kojih bi 55 bilo obučavano za radno mesto policajca, 22 za saobraćajce, a osam za granične policajce. 
 
Ukupno se traži 1.500 polaznika za područje cele Srbije, a svi će biti obučavani u Sremskoj Kamenici. 
Po završetku obuke oni će biti raspoređeni u više policijskih uprava širom Srbije, uključujući Beograd, Bor, Vranje, Zrenjanin, Pančevo, Sombor, Suboticu i Sremsku Mitrovicu.
 
Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije ili oni koji imaju prijavljeno prebivalište najmanje godinu dana pre podnošenja prijave, bez prekida. Polaznici ne smeju da imaju manje od 18, ni više od 30 godina. 
 
Prijava na konkurs podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta, u roku od 20 dana od današnjeg dana, 17. oktobra. Spisak potrebne dokumentacije možete pronaći OVDE.
Polaznik koji uspešno završi osnovnu policijsku obuku stiče mogućnost zaposlenja u Ministarstvu unutrašnjih poslova, uz uslov da najmanje pet godina ostane na radu u MUP ili da nadoknadi troškove stručnog osposobljavanja.
 
Polaznicima su u toku osnovne policijske obuke obezbeđeni smeštaj i hrana, kao i oprema za realizaciju nastavnih sadržaja.
 
Podsetimo da je u Sremskoj Kamenici, u istom Centru, početkom 2023. godine osnovana i Srednja policijska škola "Jakov Nenadović". Ovu školu su već upisale tri generacije, ali se čeka novi Zakon o unutrašnjim poslovima kako bi bilo poznato kako će njihov status kao budućih policajaca biti regulisan, u odnosu na one koji su samo završili obuku.
  • pajo patak

    17.10.2024 15:06
    ovo su uslovi
    poslušajte staru pesmicu Canned Heat-a Sic them pigs: you are big strong and stupid, we want you.
  • BGD 011

    17.10.2024 12:56
    Stvarani policijski poslusnici
    Otvara se ponovo skole koja je radila od 1967. goodina a ukinuta 2005. godine iz razloga: "U izveštaju Misije OEBS-a iz 2004. godine o policijskoj reformi navodi se da je ova srednjoškolska ustanova pružala obrazovanje "koje odražava mnoge aspekte vojne obuke". "Socializacijom i izolacija policijskih regruta od opšte javnosti u tako mladoj dobi je kontraproduktivna za razvoj policajca u skladu sa vrednostima društva i razumevanjem potreba javnosti. Na sreću, to su prepoznali nadležni za obrazovanje u Ministarstvu i napravljen je plan za postepeno ukidanje korišćenja srednje škole", piše u izveštaju. Bojan Elek je ranije za 021.rs rekao da je škola delom ukinuta baš i zbog ovog izveštaja u kom se navodi da načini treniranja policijskih službenika nisu zadovoljili demokratske standarde. Za policajce ja jako bitno da idu u normalnu civilnu srednju školu kako bi znali pravilno da se ophode prema građanima i kako bi se oformili kao ličnost. Sa druge strane, bar kako se pokazalo u prošlosti, ove mlade i neformirane ličnosti gurane su u jednu prilično rigidnu instituciju i od njih su pravili poslušnike koji ne preispituju i boje se autoriteta, zbog čega je ova škola prethodno i ukinuta", istakao je on."
  • Futog

    17.10.2024 11:33
    Cop
    Samo ljudi bez obraza i časti !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti