Beogradski sajam knjiga u Novom Sadu

Sajamski popusti na Prometejevom sajtu počeli su 14. i trajaće do 31. oktobra.
Beogradski sajam knjiga u Novom Sadu
Foto: Vladimir Borović
Tokom trajanja popusta Prometej svojim kupcima omogućava i besplatnu poštarinu za sve porudžbine u iznosu od 1.000 dinara.
 
Sajamski popusti u Novom Sadu
 
Svi popusti važe na sajtu Izdavačke kuće Prometej, kao i u njihovoj knjižari u Novom Sadu (Svetozara Miletića 16), a od 19. do 27. oktobra važiće i na Sajmu knjiga.
 
Istorijski naslovi na popustu
 
Prometej je pripremio novo, jedanaesto kolo edicije Srbija 1914-1918. U njemu se izdvajaju naslovi Veliki pokrovitelj i "pravi" saveznik: Odnosi Srbije i Rusije 1913–1918 i Za bolje dane kneginje Darije Karađorđević.
Po važnosti se istaklo i novo delo Mire Radojević Jugoslovenska iskušenja srpske intelektualne elite. Novosađane će posebno obradovati knjiga dr Slobodana Bjelice Uspon Novog Sada 1918-1941 kojom je Prometej još jednom pokazao da brine o istoriji svog grada.
 
Publicistika: 30% popusta na sve naslove
 
U poslednjih nekoliko meseci, veliku pažnju čitalaca privukli su naslovi Blagoje Jovović – Srpski heroj u vučjoj jazbini, Princ nesreće o princu Đorđu Karađorđeviću i Rade Pašić – enigma jednog vremena, biografija kontroverznog sina Nikole Pašića.
Popularna lingvistika: očuvanje srpskog jezika i pisma
 
U biblioteci Popularna lingvistika objavljena su kapitalna dela iz lingvistike: Prečnik Milana Obradovića upoznaje nas sa širinom srpskog jezičkog kruga i odučava od upotrebe tuđica, a novi su i Tursko-srpski rečnik poslovica, kao i Rečnik Interneta i digitalne komunikacije Lazara Boškovića.
 
Prometej najavljuje velike popuste na kapitalna izdanja kao što su Sanskrtsko-srpski rečnik (50% popusta) i Turcizmi u srpskohrvatskom jeziku (50% popusta).
 
Knjige Dejana Medakovića: od 30% do 40% popusta
 
Prometej je prepoznatljiv po negovanju uspomene na Dejana Medakovića. Ponovno objavljivanje Medakovićevih Sabranih dela počelo je još 2021, a u 2024. su se pojavile knjige: Manastir Savina, Srbi u Zagrebu, Srbi u Beču, i Intervjui, izjave, prikazi, polemike, odgovori na ankete.
 
Nagrađivana proza i poezija
 
Na popustu je drugo izdanje romana Lakrimarijum novosadskog autora Aleksandra Tanurdžića, kojem su dodeljene nagrade "Grozdana Olujić" i "Stevan Sremac". Poštovaoce lika i dela Nađe Tešić obradujeće vest o njenom novom romanu Rodna gruda
 
Iz edicije poezije izdvajaju se poetske zbirke Nenada Šaponje koje su doživele vredne nagrade Psihologija gravitacije i Srećna voda. Odličnu pesničku knjigu iznedrila je i Slavica Garonja – Pesme mesečeve kćeri.
Posebna izdanja: od 30% do 40% popusta
 
Među posebnim izdanjima istakao se naslov Geni, narodi, jezici italijanskog naučnika Luke Luiđija Kavali-Sforce. Na popustu su i najpopularnija dela sa prošlog sajma – Slovenski matrijarhat, i Nastanak evropskih jezika.
 
Akcija: 99 naslova od 99 do 499 dinara
 
Svi naslovi obuhvaćeni akcijom dostupni su na ovom linku, a na spisku se nalaze najrazličitiji naslovi, pa će svaki čitalac moći da pronađe interesantno štivo.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti