Egereši: Dobra saradnja Vojvodine i Srpske

Saradnja koju ostvaruju AP Vojvodina i Republika Srpska mogu biti primer dobrog funkcionisanja međuregionalnog partnerstva, izjavio je u Štutgartu predsednik pokrajinske skupštine, Šandor Egereši.
Saradnja koju ostvaruju AP Vojvodina i Republika Srpska mogu biti primer dobrog funkcionisanja međuregionalnog partnerstva, izjavio je u Štutgartu predsednik pokrajinske skupštine, Šandor Egereši.

Egereši i predsednik Narodne Skupštine Republike Srpske Igor Radojičić razgovarali su sa Gvidom Volfom, novoizabranim predsednikom Parlamenta nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberga, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije. Naglasivši da je za Vojvodinu od vitalnog značaja da Srbija što pre postane članica EU, Egereši je naglasio da razgovori sa predsednikom Volfom još jednom potvrđuju nastojanja pokrajinske administracije da međuparlamentarnom i međuregionalnom saradnjom jača evropsku poziciju Srbije, a time i Vojvodine.

Predsednik Volf je prihvatio Egerešijevu inicijativu da Parlament Baden-Virtemberga i Skupština Vojvodine potpišu protokol o saradnji, kao krunu višegodišnje uspešne, pogotovo parlamentarne saradnje. Predsednik vojvođanske skupštine je istakao da će tim protokolom biti obogaćen i suštinski konkretizovan već potpisan Protokol o saradnji između Srbije i Baden-Virtemberga.

Predsednik Volf prihvatio je i poziv predsednika Egerešija da poseti Srbiju i Vojvodinu, kao i poziv da svečano otvori šesti Kamp tolerancije mladih  podunavskih gradova i regija, 22. jula ove godine u Bačkoj Topoli, navedeno je u saopštenju.

  • 17.02.2012 19:40
    druga dalmatinska
    zanimljivo da kazes "genocidna tvorevina".a ne znas nista o tome,kako tako nesto mozes pisati..ne znas ni kolko su ti ljudi dobri,to sto politika cini svoje to je druga stvar.

    nemojmo se deliti u stranke svi od jedne poticemo majke..
  • 17.02.2012 10:14
    @Lažni Novosađanin
    Nisu oni došli, nego su proterani!

    I ne želi on tebi nesreću, nego ti želi da te zadesi ista onakva sudbina zbog koje ti likuješ nekome drugom.
  • Vojvođanin

    17.02.2012 06:41
    @Sale Nacista
    TI si taj koji ima problem da pojedine nacije žive ovde. Od svih navedenih imam poznanike ili prijatelje, osim što ne znam lično ni jednog Bunjevca, ali ni protiv njih nemam ništa. Uz navedene imam prijatelje i među namerno izostavljenima: Crnogorce i PROTERANE Srbe iz Bosne i Hrvatske. Dodao bih još da imam dobrog komšiju Kineza i lepo fakultetsko poznanstvo sa Maltežankom.

    U Vojvodini su SVI dobrodošli i ti nisi niko i ništa da imaš pravo nekoga da proteruješ i "revidiraš državljanstvo", na šta pozivaš u svakom trećem komentaru.

    I shvati da Obraz i Naši nisu moji, već TVOJI. To je bagra kojoj ti pripadaš. Ciljevi i brojnost vam se možda razlikuju, ali jednako ste opasni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti