Radiolozi strahuju za svoje živote

Kolegijum lekara Klinike za radiološku terapuju sa Instituta za onkologiju Vojvodine saopštio je da su izloženi svakodnevnim pretnjama, pritiscima i verbalnim napadima od strane pacijenata i njihove rodbine zbog kampanje koju vode "Doktori protiv korupcije".

Kolegijum lekara Klinike za radiološku terapuju sa Instituta za onkologiju Vojvodine saopštio je da su izloženi svakodnevnim pretnjama, pritiscima i verbalnim napadima od strane pacijenata i njihove rodbine zbog kampanje koju vode "Doktori protiv korupcije".

"U strahu smo za naše živote. Tražimo da se ispita istina o nama, a odgovorni za laži Bojana Bokorov i njeni pomagači adekvatno sakcionišu. Naše zdravlje i životi su ozbiljno ugroženo", navodi se u saopštenju poslatom Radiju 021.

Dodaje se da je sramno da se "Doktori protiv korupcije" koriste zamenom teza o lečenju pacijenata iz Republike Srpske i tako u javnost u kontinuitetu plasiraju lažnu aferu o "trgovini listama čekanja". - Iznošenjem u javnost netačnih činjenica narušavaju ugled ustanove, kao i ugled i stručno znanje zaposlenih lekara i stvaraju nepoverenje kod gradjana. Nijedna od tri inspekcije koje su kontrolisale zakonitost rada i poslovanja nisu našle nepravilnosti u radu, niti je posle istrage policija pokrenula krivični postupak protiv bilo kog zaposlenog na Klinici za radioterapiju. Na Klinici se usluge zračne terapije pružaju u skladu sa odlukama Onkoloških komisija, na osnovu kojih se formiraju liste čekanja. Doktorka Bokorov i doktor Karađinović iz ličnih i porodičnih interesa obmanjuju javnost i uznemiravaju pacijente - kaže se, između ostalog, u saopštenju.

Kolegijum na kraju pita "kome je u interesu da na vodeći radioterapijski centar sruči takvu lavinu laži"?

  • Zamalo pokojna

    19.02.2012 18:22
    I treba da se plaše
    I treba da se plaše, zbog toga što nisam imala para, zamalo da umrem, jer niko od lekara nije hteo da me leči jer nisam imala novac, ja sam se plašila za svoj život kao i mnogi građani...kolo sreće se okreće....PRAVDA, ISTINA za sve one koji su trpeli korupciju napokon stiže....
  • sanja

    18.02.2012 10:32
    ponavljaci
    jedan od komentara koji je bio objavljen na sajtu 021 pod naslovom matematika!
    Yvanicni podaci kazu da u Vojvodini oboli 9.000 od raka. Njih 6.000 ima potrebu za zracenjem. kapacitet IOV je 2.500. da li se vi doktori bijite onih 3.500 ljudi koji nemaju gde da se lecite a shvatili su da ste im mimo zakona uzimalik pare?
  • doktor

    17.02.2012 21:28
    Ministar zdravlja rekao da se trgovalo na IOV
    Hej, doktori pa vi ste zaboravili da je sam ministar zdravlja dr Stankovic u septembru 2011. izjavio da je istraga utvrdila da je na Institutu bilo trgovine listama čekanja. Sta se junacite na dr Bokorov, napadnite hrabro ministra da unosi paniku medju pacijente!

    http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Zid-cutanja-na-Institutu-za-onkologiju.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti