Nikola Pejaković Kolja novi direktor drame SNP-a, Aja Jung direktorka baleta

Glumac, scenarista i muzičar Nikola Pejaković Kolja postavljen je za novog direktora Drame Srpskog narodnog pozorišta, saznaje 021.rs.
Nikola Pejaković Kolja novi direktor drame SNP-a, Aja Jung direktorka baleta
Foto: 021.rs
Nikola Pejaković je rođen u Banja Luci 1966. godine. 
 
Poslednjih godina je poznat kao scenarista i kompletan autor serija "Meso", "Kosti" i "Advokado".
Kako saznajemo, za novu direktorku baleta postavljena je Aja Jung.
 
Ona je umetnička direktorka Beogradskog festivala igre.
Podsećamo da je nedavno na mesto v.d. upravnika SNP-a postavljena Ljubinka Gvozdenović.
 
Ona je na toj funkciji zamenila književnika i teatrologa dr Zorana Đerića, koji je na mestu v.d. upravnika SNP-a proveo godinu i po dana. To je bio njegov drugi mandat na čelu ove ustanove.

Teme

snp
  • Kaca Telep

    22.10.2024 09:32
    Da li se Aja dovezla metrom?
  • Milos

    22.10.2024 09:16
    Zar nije mogao neko iz NS?
    Stručnost na polju dramskog stvaralaštva kod Pejakovića je nesporna. Bio je već dugogodišnji umetnički direktor jednog velikog pozorišta u regionu. I to vrlo uspešan. Stručnost Aje Jung na polju baleta je još veća. Napravila je od nule najveći festival igre na prostoru pokojne Jugoslavije i ima odlične veze sa dens kompanijama i baletskim kućama širom sveta.
    Postavlja se pitanje zar nije mogao to biti neko iz Novog Sada i Vojvodine? Pejaković neka direktoruje u Banja Luci, Jung u Beogradu.
    Inače, u tom pozorištu vlasti postavljaju upravu od 2. svetskog rata na ovamo. U svim epohama i garniturama, bez izuzetka.
  • Cinjenica

    22.10.2024 07:29
    Smejati se ili plakati
    Taman kada pomislim da su donosioci odluka dostigli svoj maksimum u glupostima, oni me upravo uvere u suprotno novim kadrovskim resenjima. Samo saznanje ko je na celu Pokrajinske vlade i ko iskljucivo odlucuje o kulturi pokrajine u novom sastavu Vlade APV-a, dovoljno je da “opravda” bruku i sramotu, sunovrat i urusavanje svega do sada sagradjenog..za samo 5 meseci upravljanja. Moze da kaze ko sta hoce, a svako ko kaze drugacije ocigledno nije bas sasvim upucen, ako se samo osvrnemo na kulturu, Dragana Milosevic na celu Sekretarijata i Igor Mirovic na celu Vlade su svetlosnim godinama udaljeni po istinskom zalaganju i profesionalizmu. Trenutna, a iskreno verujem ne jos dugo, Vlada pod rukovodstvom Maje Gojkovic je bruka i sramota za Srbiju, Vojvodinu, SNP i SNS

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti