Hladno jutro, topao dan i mnogo dešavanja: Šta vas očekuje ovog utorka u Novom Sadu?

Ovaj oktobarski utorak u Novom Sadu biće promenljivo hladan i sunčan.
Hladno jutro, topao dan i mnogo dešavanja: Šta vas očekuje ovog utorka u Novom Sadu?
Foto: 021.rs
U gradu će biti organizovano dosta dešavanja, a između ostalog ima i nekoliko festivala koje možete posetiti. 
 
Naravno, šta bi jedan dan u gradu bio bez radova, pa vam predlažemo i da proverite koje se sve ulice rade i gde neće biti struje. 
 
Kao i uvek, 021 je tu da vas informiše o svim najvažnijim dešavanjima u gradu (i šire). Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
Utorak će u Novom Sadu biti sunčan i malo topliji. Minimalna temperatura biće 4, a maksimalna 21 stepen. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. 
 
Relativno povoljne biometeorološke prilike doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i nervno labilnim osobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada i Kovilja neće imati struje. Od 8.45 do 10.45 časova će bez struje biti Puškinova - OŠ "Sonja Marinković", Alekse Šantića 34 - vrtić Pčelica u Novom Sadu, a za ostale ulice i naselja pogledajte OVDE.
 
Rok za završetak radova u Ulici Ružin venac u Sremskoj Kamenici produžen je do 30. oktobra, saopšteno je iz gradske uprave.
 
Zbog obeleževanja godišnjice povodom oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu saobraćaj će biti izmenjen na Varadinskom mostu. Pešaci neće smeti da se kreću na trotoaru sa desne strane mosta Duga, u smeru ka Petrovaradinu sutra od 15 časova do srede, 23. oktobra do 23 časa.
 
Ovo su radovi koji su u toku:
 
- Zbog izgradnje vrelovodnog priključka obustavljen je saobraćaj u delu Masarikove ulice, od broja 13 do broja 17, i ukinut parking u zoni radova.  Ulica Vuka Karadžića, u delu od Masarikove do Ulice vojvode Bojovića, postaje dvosmerna i ukida se parking sa parne strane u ovoj ulici. Planirani rok za završetak radova je 18. novembar.
 
- U toku je rekonstrukcija nadvožnjaka Novi Sad - Rumenka. Saobraćaj kod nadvožnjaka je obustavljen i preusmeren na privremenu devijaciju u neposrednoj zoni nadvožnjaka. Planirani rok za završetak radova je 30. decembar.
 
-  Zbog radova je izmenjen režim saobraćaja na Futoškom putu, od Ulice Koste Abraševića do Vršačke. Zbog pristupa gradilišne mehanizacije, za saobraćaj su zatvorene krajnja desna saobraćajna traka, biciklistička staza i pešačka staza. Planirani rok za završetak radova je 10. novembar.
 
- Zbog radova privremeno je zabranjen saobraćaj u delu Palmotićeve ulice. Radovi prve faze obuhvataju deo ulice od Marina Držića u dužini od 300m i krak prema Preradovićevoj u dužini od oko 120m. Ceo posao trebalo bi da bude gotov do 26. decembra.
 
- Režim saobraćaja izmenjen je uz Novosadski put na Adicama, u zoni raskrsnice sa Suvoborskom ulicom. U zoni raskrsnice privremeno su zatvorene pešačka i biciklistička staza i uvedena je zabrana desnog skretanja sa Novosadskog puta u Suvoborsku ulicu, koja je "slepa" iz smera Ulice Marije Bursać. 
Gde ići?
 
Projekcija filma "Ponoćni kauboj" (Midnight Cowboy, John Schlesinger, 1969) počeće u 20h u Omladinskom centru CK13, a u okviru ciklusa filmova "Putnici".
 
Koncert 2K+Alex Zethson biće održan u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski" u 20 časova.
 
Nastup Romana i Prijatelja počeće u 20h u Sinagogi, u okviru festivala Nomus.
 
Panel diskusija u okviru projekta "Dizajniraj život" počeće u 19h na Spensu.
 
Predstava "Na Drini ćuprija" igraće se u svečanoj sali NIS-a od 20h.
 
Predstava Harisa Pašovića "Svet mogućnosti" igraće se od 19.30h na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta.
 
Plesna predstava "Kora", u okviru festivala savremenog stvaralaštva "Isadora Duncan", igraće se od 20h na Velikoj sceni Pozorišta mladih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti