Upravnica SNP-a o Kolji i Aji Jung: Izabrani ne da promene, već da unaprede

Imenovanje Nikole Pejakovića Kolje i Aje Jung za direktore drame, odnosno baleta, u Srpskom narodnom pozorištu, izazvalo je niz reakcija.
Upravnica SNP-a o Kolji i Aji Jung: Izabrani ne da promene, već da unaprede
Foto: 021.rs (ilustracija/K1 televizija/
Mahom su se oglašavali političari i stranke, dok se od kulturnih delatnika nije moglo mnogo toga čuti. 
 
I Pejakoviću i Aji Jung se "prebacuje" bliskost sa vladajućom Srpskom naprednom strankom, dok se u slučaju Pejakovića ukazuje i na problematične stavove koje je ranije iznosio.

Povodom njihovog izbora oglasila se i v.d. upravnice Srpskog narodnog pozorišta Ljubinka Gvozdenović, koja je navela da nije neobično, već je logično, da svaka nova uprava bira i postavlja svoje najbliže saradnike, što su u ovom slučaju direktori umetničkih jedinica.

"Želeći ne da promenim, već da unapredim umetničke programe, posle dužih konsultacija, odlučila sam da na mesto direktora UJ Drama postavim Nikolu Pejakovića, istaknutog umetnika, reditelja, pisca, glumca i muzičara, a na mesto direktorice UJ Balet da postavim Aju Jung, koja je u svetu baletske umetnosti i poznata i cenjena. Verujem da ovakav izbor ne treba dalje obrazlagati, budući da oboje predloženih umetnika imaju biografije koje ih preporučuju za pomenuta mesta. Očekujem od njih kreativnost i inventivnost, u zajedničkom poslu koji je pred nama, tj. pred Srpskim narodnim pozorištem", navela je Gvozdenović u izjavi upućenoj medijima.
 
Podsetimo, Gvozdenović je nedavno na funkciji v.d. upravnika zamenila književnika i teatrologa dr Zorana Đerića, koji je na ovoj funkciji proveo godinu i po dana. To je bio njegov drugi mandat na čelu ove ustanove.
  • skimmer

    21.10.2024 20:52
    Pejaković me iznenadio pre dosta godina kada je počeo fanatično da govori o religiji i Bogu. Od tada mi je njegova psiha bila upitna, a davanje potpisa podrške Vučiću mi je, nekako, očekivano leglo. Sve što je usledilo, samo dodatno potvrđuje to.
  • Ssy

    21.10.2024 20:24
    Loš pedigre
    Čim je umešana Stranka Nesreće Srpske, to ne sluti na dobro.
  • Andraš

    21.10.2024 19:58
    Novosađani će dobiti svog direktora SNP kada u Aleji Mike Antića ne bude bista Tarasu Ševčenku, nego Miki Antiću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti