Pažnja, pažnja: Menja se saobraćaj na Varadinskom mostu zbog obeleževanja oslobođenja Novog Sada

Zbog obeleževanja godišnjice povodom oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu u utorak 22. i u sredu, 23. oktobra saobraćaj će biti izmenjen na Varadinskom mostu.
Pažnja, pažnja: Menja se saobraćaj na Varadinskom mostu zbog obeleževanja oslobođenja Novog Sada
Foto: 021.rs
Saobraćaj će se održavati i kontrolisati uz pomoć saobraćajne policije.
 
Privremena izmena režima saobraćaja će obuhvatati dve faze.
Faza 1- određuje se privremena zabrana odvijanja saobraćaja, odnosno kretanje pešaka na trotoaru sa desne strane mosta Duga, u smeru ka Petrovaradinu. U cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja, neophodno je pravovremeno obavestiti pešake na raskrsnici Bulevar Mihajla Pupina i Ulice Sonje Marinković u Novom Sadu, kao i na svim prilazima mostu Duga, uključujući i Petrovaradinsku stranu o preusmeravanju na alternativne pravce kretanja.
 
Privremena izmena režima saobraćaja važi od utorka, 22. oktobra od 15 časova do srede, 23. oktobra do 23 časa.
Faza 2 – određuje se privremena zabrana odvijanja saobraćaja na mostu Duga u Novom Sadu, kao i na trotoaru i biciklističkoj stazi na Keju Žrtava racije i Beogradskom keju (u zoni mosta Duga). Privremena izmena režima saobraćaja važi 23. oktobra od 19.15 do 20.15 časova.
 
Takođe, menjaju se i trase pojedinih gradskih linija.
 
Linije broj 3, 3a, 9, 9a, 60, 61, 62, 63 i 64
 
Smer iz Novog Sada: Od Bulevara Mihajla Pupina autobusi saobraćaju desno na Trg neznanog junaka, dalje levo na Beogradski kej, levo u Marka Miljanova, zatim Venizelisovom ulicom preko drumsko-železničkog mosta, dalje Reljkovićevom ulicom do Preradovićeve i dalje redovnim trasama kretanja.
 
Smer iz Petrovaradina: Od raskrsnice ulica Preradovićeve i Reljkovićeve autobusi saobraćaju Reljkovićevom ulicom, dalje preko drumsko-železničkog mosta, dalje Venizelisovom ulicom do Beogradskog keja, desno na Trg neznanog junaka do Bulevara Mihajla Pupina i dalje redovnim trasama kretanja.
 
Autobusi na izmenjenom delu trase koriste privremena stajališta u Reljkovićevoj ispred kbr. 39 i 42a i Preradovićevoj naspram kbr. 47.
 
Linija 69
 
Smer iz Novog Sada: Od Bulevara Mihajla Pupina autobusi saobraćaju desno na Trg neznanog junaka, dalje levo na Beogradski kej, levo u Marka Miljanova, zatim Venizelisovom ulicom preko drumsko-železničkog mosta, dalje Reljkovićevom ulicom do Preradovićeve, desno u Preradovićevu ulicu, levo u Ulicu Dunavske divizije i dalje redovnom trasom kretanja.
 
Smer iz Petrovaradina: Od raskrsnice ulica Dunavske divizije i Preradovićeve autobusi saobraćaju desno u Preradovićevu, levo u Reljkovićevu ulicu, dalje preko drumsko-železničkog mosta,  dalje Venizelisovom ulicom do Beogradskog keja, desno na Trg neznanog junaka do Bulevara Mihajla Pupina i dalje redovnim trasama kretanja.
 
Autobusi na izmenjenom delu trase koriste privremena stajališta u Reljkovićevoj ispred kbr. 39 i 42a i dva privremena stajališta u ulici Dunavske divizije-Preradovićeva (oba smera).
 
Iz Grada apeluju na građane da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa i izbegavaju prelazak mosta Duga van označenih pešačkih prelaza.
 
"Molimo pešake da koriste alternativne pravce kretanja i pažljivo prate postavljenu signalizaciju kako bi se omogućio bezbedan i nesmetan tok saobraćaja tokom događaja", dodaju u Gradskoj kući.
  • dz0

    21.10.2024 22:31
    slavimo dan oslobodjenja, zatvoreni i pod zabranama.. pa bravo
  • Građanin

    21.10.2024 21:44
    Kako se kome prohte
    Mi sa sremske strane kao u getu. Kako kome padne na pamet, tako zatvori most ili Gradić ili oboje.
    P.S.
    U starom Rimu je bilo načelo: hleba i igara. Kod nas su samo igre. A gde je hleb?
  • NS

    21.10.2024 20:44
    Hoće li biti vatromet kao u BG ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti