Banjalučki trgovinski lanac Tropik planira dolazak u Novi Sad

Trgovinski lanac iz Bosne i Hercegovine, banjalučka Tropik maloprodaja, navodno priprema širenje na tržište Srbije.
Banjalučki trgovinski lanac Tropik planira dolazak u Novi Sad
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prema saznanjima Blumberg Adrije, Tropik maloprodaja će otvoriti nekoliko objekata u Beogradu i Novom Sadu.
 
"Tropik već neko vreme traži adekvatan prostor. Za sada su pronašli četiri lokacije, i to u Beogradu i Novom Sadu, a njihov zahtev je da svaki prostor ima više od 1.000 kvadratnih metara. Ovaj trgovinski lanac kupcima nudi i prehrambene proizvode, ali i drugu robu, pa tako u prodavnicama imaju hleb i kafu, ali i kosilicu za travu", kaže sagovornik Blumberg Adrije upoznat s planovima Tropika.
Ovaj trgovinski lanac početak poslovanja u Srbiji planira za 2026, a najkasnije 2027. godinu. Tropik je u vlasništvu Mirka Risovića i njegove porodice.
 
BiznisInfo.ba je zatražio komentar od kompanije Tropik gde nisu želeli da potvrde ove informacije, ali ih nisu ni demantovali.
 
"Tropik kao kompanija ima ambicije da se širi na tržištu BiH, ali još ne možemo potvrditi informaciju za izlazak na tržište Srbije", rečeno je za BiznisInfo.ba.
Inače, Tropik maloprodaja se bavi trgovinom punih 30 godina.
 
Kompanija je osnovana 1986. i tada se zvala "Crvena jabuka". Nakon rata, 2002. godine kompanija Tropik otvara prvi hipermarket Tropik Centar Banjaluka. Četiri godine kasnije Tropik postaje najveći maloprodajni lanac u Republici Srpskoj. Godine 2007. Tropik prelazi u vlasnišvo Delta holdinga i posluje pod nazivom Delta Maksi.
 
Četiri godine kasnije belgijski maloprodajni lanac Delez kupuje Delta Maksi. U međuvremenu, Tropik preuzima lokalni trgovački lanac mojMarket sa 13 maloprodajnih objekata. No, 2014. godine, u aprilu, prvobitni vlasnici Tropik kompanije preuzimaju 100 odsto vlasništva nad 39 prodajnih objekata Deleza BiH, koji su nosili naziv Tempo i Maksi.
 
Do novembra 2015. godine Tropik posluje kao Tropik maloprodaja i mojMarket d.o.o. U novembru 2015. godine izvršeno je spajanje ova dva društva u jedno, pod nazivom Tropik maloprodaja.
  • Particulare matter

    22.10.2024 08:43
    Bosanci ne samo da dolaze nego nose i prodavnice sa sobom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti