Novosađanka reciklirala najviše: Laptop za prvo mesto, slušalice, zvučnici...

Nagrade za najveće reciklere u Novom Sadu prethodnog meseca ponovo su podeljene, a Novosađanka koja je sakupila najviše bodova dobila je laptop na poklon.
Novosađanka reciklirala najviše: Laptop za prvo mesto, slušalice, zvučnici...
Foto: Grad Novi Sad
Nagrade su uručene Novosađanima koji su u prethodnih mesec dana ubacili najviše ambalažnog otpada u jedan od pet reciklomata širom grada.
 
Vrste otpada koje se mogu odlagati u reciklomat su PET i aluminijumska ambalaža.
"Ovog meseca oboren je rekord sa čak 7.659 ambalaža, što svedoči povećanom učešću građana u reciklaži i njihovoj svesti o značaju zaštite životne sredine", navodi se u saopštenju Gradske uprave za zaštitu životne sredine.
 
Novosađanka Mirjana Dukić, koja je reciklirajući sakupila najviše bodova, osvojila je laptop i rekla da u ovu akciju može svako da se uključi i na taj način doprinese očuvanju životne sredine.
Ostale nagrade bile su i blutut zvučnici i slušalice koje je obezbedila kompanija "Coca-Cola", karte za kulturne događaje u gradu, karte za bazen na Spensu, kao i pakete koje su obezbedile kompanija "Sekopak" i Gradska uprava za zaštitu životne sredine.
 
Reciklomati se nalaze na Beogradskom keju - kod nekadašnje prodavnice "Kej Shop", na Trgu slobode kod Apolo centra, ispred Skupštine grada, u Kineskoj četvrti kod SKCNS Fabrika, kao i kod glavnog ulaza na Štrand.
  • Ana

    22.10.2024 11:49
    Nedeljama pokušavam da ubacim ambalažu kod Diskrikta, aparat je stalno u kvaru ili napunjen. Bolje je rešenje je da gradska Čistoća postavi kontejner za plastiku kao u Šekspirovoj ulici.
  • Bojan

    22.10.2024 11:26
    Pivo
    A da kupujete pivo u staklu nego u limenkama ?
  • paa

    22.10.2024 11:05
    nije da bas moze svako da se ukljuci.. nego samo oni koji imaju smartfon, kredita i net.. znaci najsiromasniji i najugrozeniji ne mogu da ucestvuju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti