U Naučno-tehnološkom parku konferencija o značaju zaštite intelektualne svojine u ekonomiji

U četvrtak 24. oktobra u Novom Sadu, u Naučno-tehnološkom parku, održava se konferencija na temu zaštite intelektualne svojine u inovacijama i ekonomiji.
U Naučno-tehnološkom parku konferencija o značaju zaštite intelektualne svojine u ekonomiji
Foto: 021.rs

Na konferenciji će učestvovati stručnjaci iz oblasti zaštite intelektualne svojine, preduzetnici, inovatori i istraživači.

Biće prisutni i predstavnici EU IP Helpdeska koji je organizator događaja, Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije i EEN Srbija (Enterprise Europe Network), koji već godinama podržava umrežavanje preduzetnika i nudi im konkretne savete i alate za uspešan razvoj i zaštitu inovacija. 

Program počinje u 10h, a svako ko želi da prisustvuje treba da se prvo registruje na OVOM LINKU.

Zaštita intelektualne svojine (IP) postaje sve značajnija tema, kako za pojedince tako i za privredu u celini. U eri brzih inovacija, kompanije i istraživači suočavaju se sa brojnim izazovima u očuvanju svojih inovacija, patenata i drugih oblika intelektualne svojine. Pravilno upravljanje i zaštita ovih resursa može doneti ogromnu vrednost i konkurentsku prednost na globalnom tržištu.

Ova jedinstvena prilika omogućiće razmenu znanja i iskustava iz prve ruke, kao i predstavljanje uspešnih lokalnih i evropskih priča o zaštiti intelektualne svojine.
 

Zašto je ovaj događaj važan?

  • Zaštita inovacija kao ključ za ekonomski rast: Intelektualna svojina igra ključnu ulogu u izgradnji održivih biznisa i konkurentskih prednosti.
  • Podrška stručnjaka na licu mesta: Svi prisutni imaće priliku da razgovaraju sa stručnjacima o konkretnim koracima i rešenjima za zaštitu svojih inovacija
  • Značaj za preduzetnike i istraživače: Mnoge male i srednje firme, kao i istraživačke institucije, često ne koriste u potpunosti potencijal zaštite intelektualne svojine. Ovaj događaj će ponuditi konkretne informacije kako to promeniti.

Agendu konferencije pogledajte OVDE.

  • Dejan

    22.10.2024 12:21
    ccccc
    Kad ste ,,oslobadjali,, sve gradove tamo 1944 pa na ovamo, niste mislili o ovom naslovu ? Kako je rekao onaj francuz od pre koji dan, kasnimo 70 godina, pa da to je to, samo jos komunjari da odapnu i onde ce ideoloska svest na ovim prostorima biti malo bolja !!! Na celom ftn se gulio i ucio predmet ,,Politicka Ekonomija,, i imalo smo crvene indexe,sta sad bi najedared ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti