FOTO: Led naneo ogromnu štetu VK "Danubius 1885"

Zbog leda na Dunavu novosadski veslački klub "Danubius 1885" pretrpeo je najveću štetu u poslednjih 70 godina.

Zbog leda na Dunavu novosadski veslački klub "Danubius 1885" pretrpeo je najveću štetu u poslednjih 70 godina.

Direktor kluba, Danilo Lučić, kaže za Radio 021 da je u potpunosti uništen ponton, kao i čamci koji su se tu našli. Šteta je ogromna, tvrdi Lučić i dodaje da trenutno nije moguće proceniti njene prave razmere.

"Ne možemo još da procenimo, zato što ne možemo da priđemo brodovima. Neki brodovi stoje i veliko je pitanje šta će se desiti kada dođe do otopanja leda. Šteta će tada sigurno biti veća. Neki brodovi, delovi pontona i čamci su ostali čitavi, ali šta će se desiti kad doće do kretanja leda, tek ćemo videti", kaže Lučić.

On napominje da ništa nije upućivalo na to da će doći do ogromne štete, a da pitanje njenog mogućeg sprečavanja treba postaviti institucijama koje se bave bezbednosti na Dunavu. Pomoć Danubiusu do sada niko nije ponudio, ali se direktor prvog veslačkog kluba na prostorima bivše Jugoslavije nada da će uz pomoć prijatelja i državnih institucija uspeti da saniraju posledice štete.

Usled gomilanja izlomljenih santi koje donosi voda i pomeranja leda na Dunavu, u protekla dva dana se znatan broj čamaca, brodića, splavova i rečnih kućica koji su se nalazili na reci pomerio se nizvodno. (D.S.)

  • -

    18.02.2012 11:25
    -
    @pope
    zato sto je neki vlasnik jahte prodao ledolomac

    ovo fenomenalna ilustracija stanja nasih 'privrednika'
    tamo gde su bungalovi, nekada su se izvlacili camci i cuvale pokretne kamp kucice.

    kada kupujete jahtu valjda razmisljate sta cete sa njom preko zime.


  • pop

    18.02.2012 10:38
    ledolomci spvaju
    nije mi jasno zasto ledolomci miruju umesto da su odradili svoj posao. posle boja sve budale pametne. a sto se tice vadjenja pontona i brodova pa nisu to igracke pa ce ih nosomo kuci, a zna se da prilikom registracije placamo enormno visoke takse i tu smo mi koji ima\mo brodove i camce kaznjeni za razliku od onih koji letuju koje kud po belom svetu i iznose ovo malo muke od para sto imamo.









  • Robokap

    18.02.2012 09:37
    @Anonimus
    A Hrvati i Madjari ludi pa kod njih ledolomci radili non-stop? Ja sam imao camac u Suseku i na meni je uvek bilo hocu li ga vaditi ili ne. Jesi li video kolika je ta marina? Mislis da su imali love da je izvuku? Koliko znam Danubius je prilicno siromasan klub. A mozda si ti jak pa idi probaj rukama da je izvuces. Ocigledno je da su ostavljeni na cedilu i na milost i nemilost pljuvaca. I sta je sa svim onim kucicama, splavovima i ostalim plovnim objektima koji nemaju veze sa klubom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti