VIDEO: Dva snimka i komentari pokazuju zašto se gine na srpskim putevima

Nedavno je objavljena vest da je Srbija u prošloj godini bila u evropskom vrhu po broju poginulih u saobraćaju na milion stanovnika. Šta je problem? Nedostatak bilo kakve kulture.
VIDEO: Dva snimka i komentari pokazuju zašto se gine na srpskim putevima
Foto: Screenshot (Instagram/Serbialive_Novi Sad)
Instagram stranici serbialive_novisad jedan korisnik društvenih mreža prosledio je dva snimka na kojima se vidi vozač koji pokušava da ga pretekne, a potom naglo koči ispred njega.
 
Neimenovani korisnik je poručio da je u tom trenutku u automobilu bio sa ženom i petogodišnjim bliznakinjama.
"Video broj 1 - idem levom preticajnom trakom da preteknem vozila i dva kamiona. Lik iza mene bez razloga daje gas i kreće da me obilazi desnom stranom (iako firminim vozilom ne sme da vozi preko 100km/h što se lepo vidi na nalepnici). Video broj 2 - posle preticanja vozila sam se vratio u desnu traku da bi osoba u komercijalnom vozilu krenula da izigrava policajca sa namerom da izazove sudar tako što je naglo usporio ispred mene", naveo je ovaj otac.
 
 
U komentarima se povela rasprava, a zaključak jednog od korisnika je da "čitajući komentare jasno je zašto se na našim putevima gine više nego u Ukrajini"
"Kad vidiš da neko ide brže od tebe pomeriš se u desnu traku, šta tebe briga koliko on sme da ide ili ne sme, a i kamion je bio daleko, rano si se prestrojio da ga obilaziš", navodi se u najistaknutijem komentaru. Ovaj komentar je dobio i podršku uz reči da "nesposobni vozači prave problem".
 
Drugi korisnik je napisao da je vozač krenuo u preticanje, iako možda prerano, ali nije mogao da se skloni, jer bi udario u kamion.
 
"A ovaj što se glupira i pretiče u desnoj traci ne shvata da svoj život rizikuje jer vozač ne treba da očekuje da će neko sa desne strane da ga pretekne. Preticanje desnom trakom na autoputu je zabranjeno. Nema te žurbe koja može opravdati rizikovanje života zbog minut-dva", navodi jedan od korisnika.
 
Bilo je i onih koji su smatrali da je autor snimka sam ugrozio bezbednost sebe i svoje porodice, jer nije propustio vozača koji ga je preticao sa desne strane.

Podsetimo, prema podacima Evropskog saveta za bezbednost saobraćaja, Srbija je u prošloj godini, sa 76 smrtnih slučajeva, bila treća u Evropi po broju poginulih u saobraćaju na milion stanovnika.

  • zx

    23.10.2024 11:24
    bahatost
    Džipovi, bahati sa Audijem/BMW (polovnim).....
    naročito tipovi u 40/50....zakasneli puberter

    oduzeti vozila/dozvolu i zatvor par godina

    spasili smo živote nekih
    -------------------------------------------
    auto škole odavno ne uče decu vožnji...pare su važne-kapitalizam
    ----------------------------------------
  • NS

    23.10.2024 11:21
    Vozio sam ili su me vozili u skoro svim evropskim zemljama i nisam video ni približno bahate vozače kao kod nas.
  • Куп је битан

    23.10.2024 11:17
    У Северној Македонији лепо пише :

    Десна трака за возење, лева за претекнување.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti