Povodom oslobođenja Novog Sada: Danas vatromet sa Varadinskog mosta

Povodom 80 godina od oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, u organizaciji Grada biće upriličen vatromet sa Varadinskog mosta.
Povodom oslobođenja Novog Sada: Danas vatromet sa Varadinskog mosta
Foto: Pixabay (ilustracija)
Grad je to saopštio danas.
 
Vatromet će biti u 19.30 časova. 
Povodom Dana oslobođenja predstavnici Grada, Pokrajinske vlade, Južnobačkog upravnog okruga, Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, Vojske Srbije i Organizacije Rezervnih vojnih starešina Novog Sada, položili su vence na Spomen-groblju boraca narodno-oslobodilačkog rata 1941-1945. godine.
 
"Nasleđe heroja, znanih i neznanih, koji su žrtvovali sve za našu slobodu, jeste izvor snage za sve nas, dok nastojimo da izgradimo još bolji Novi Sad i unapredimo kvalitet života svih njegovih građana. Nastavljamo da razvijamo naš grad, vođeni duhom slobode. Večna slava svima koji su se za nju borili", naglasio je tom prilikom gradonačelnik Milan Đurić.
Takođe, povodom Dana oslobođenja Novog Sada u 12 sati će na svečanosti u Gradskoj kući biti uručena najviša gradska priznanja , Oktobarska nagrada i Novembarska povelja, ovogodišnjim laureatima.
 
Ono što svakako treba da znate jeste da se menja režim saobraćaja preko Varadinskog mosta i to tako što će danas, od 19.15 do 20.15 časova, biti zabranjeno kretanje preko Varadinskog mosta, kao i na trotoaru i biciklističkoj stazi na Keju žrtava racije i Beogradskom keju (u zoni mosta).
 
Saobraćaj će kontrolisati saobraćajna policija, a trase će promeniti i pojedine linije GSP-a, o čemu detaljnije OVDE
 
Na OVOM LINKU možete videti i koji su još događaji planirani danas povodom Dana oslobođenja.
  • Dogodine u Botošu

    23.10.2024 12:25
    Hocemo baklje!
  • priroda

    23.10.2024 12:03
    Prestonica kulture
    Seljana najobicnija. Ma nek svi iz gradske vlade izadju na most i prangijaju.
  • Emili

    23.10.2024 11:32
    A kako drugačije ispoštovati h
    A šta je sinoć i preksinoć bio razlog? Ozbiljno pitam, baš mi je pun k. neobjašnjivih vatrometa.
    Dalje, zar ne postoji dostojniji način da se obeleži ovaj dan i sećanje na heroje?!!
    Samo da šljašti i puca, sve se proslavlja vatrometom, još jedan pokazatelj koliko je ovaj narod jadan, nekulturan i neempatičan!
    Zabole me što je neko proslavio 50i rođ ili dobio dete ili otvorio kafić, nek vam je sa srećom i pustite druge da spavaju u miru!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti