Vučević: Zakon o finansiranju Vojvodine biće usvojen, ne znaju se rokovi

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je danas da će Zakon o finansiranju Vojvodine biti donet, ali ne i kada će to biti.
Vučević: Zakon o finansiranju Vojvodine biće usvojen, ne znaju se rokovi
Foto: Pokrajinska vlada
"Nema rokova, a naravno u njegovu izradu mora biti uključena Pokrajina jer je to zakon koji se tiče Pokrajine, ali ponavljam ima tu različitih uglova gledanja", rekao je Vučević.
 
On je to kazao posle sednice Republičke i Pokrajinske vlade na kojoj je jedna od tema bilo donošenje tog zakona, što je ustavna obaveza još od 2008. godine.
Naveo je da je potrebno doneti taj zakon "da bi se razbile sve dileme oko finansiranja i budžeta".
 
Vučević je rekao da su ulaganja u infrastrukturu u Vojvodini 4,6 milijardi evra, a da se planira da u buduće investicije bude uloženo još 1,55 milijardi.
Podsetio je na izgradnju tri mosta u Novom Sadu, zatim prema Neštinu i Viziću, kako građani Bačke Palanke ne bi morali da idu kroz Hrvatsku.
 
Dodao je da će graditi i most između Banatske Palanke i Ramske tvrđave da bi se spojili Banat i Braničevski okrug.
 
Najavio je i izgradnju pruge od Pančeva, preko Zrenjanina, ka Kikindi i dalje prema mađarskoj i rumunskoj granici, kao i ulaganja u zdravstvo.
 
Vojvođanska premijerka Maja Gojković je kazala da "nikada u istoriji nisu bila veća ulaganja Vlade Srbije u infrastrukturu".
 
Kazala je da je na zajedničkoj sednici dve vlade bilo reči i o ulaganjima u životnu sredinu, kulturu, sport, građevinarstvo, saobraćaj i drugo.
 
"Dogovorili smo se da završimo zajedničke projekte i da svi projekti koje imamo u planu budu isključivo okrenuti ka poboljšanji životnog standarda građana Vojvodine", rekla je ona.
 
Gojković je kazala da je snabdevanje Pokrajine vodom bilo jedno od najvažnijih tema, a i da se rade prečistači otpadnih voda na teritoriji čitave Vojvodine, te da je bilo reči i o izgradnji prečistača u Novom Sadu.
 
Zajednička sednica dve vlade održana je posle šest godina, a kako je rekao Vučević, razmotriće se da li bi ubuduće trebalo da se održavaju na šest ili 12 meseci.
 
Gojković i Vučević su građanima Novog Sada čestitali 80. godišnjicu oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti