Besplatne onlajn konsultacije sa stručnjacima o neplodnosti i donaciji reproduktivnog materijala

Dom zdravlja "Novi Sad" sprovodi projekat pod nazivom "Onlajn platforma - pitanja i odgovori o neplodnosti i donaciji reproduktivnog materijala" u okviru kojih su moguće besplatne konsultacije.
Besplatne onlajn konsultacije sa stručnjacima o neplodnosti i donaciji reproduktivnog materijala
Foto: Pixabay (ilustracija)
Lekari na specijalizaciji iz ginekologije i akušerstva, master klinički biolozi-embriolozi i doktoranti Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, dr Filip Katanić i dr Sandro Kalember sprovode onlajne konsultacije parova/žena bez partnera/partnerke sa ciljem da pruže blagovreme i tačne informacije o infertilitetu i postupku donacije reproduktivnog materijala koja se, od prošle godine, može uraditi o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.
U okviru projekta postoji mogućnost zakazivanja besplatne onlajn konsultacije i u unapred dogovorenom terminu mogu se dobiti odgovori na sledeće teme:
 
· Koji hormoni su potrebni u ispitivanju neplodnosti, analiza i tumačenje spermograma, kada je pravo vreme da se obratite lekaru?
· Vantelesna oplodnja, njeni izazovi i smernice u Nacionalnom programu Biomedicinski potpomognute oplodnje;
· Korak pre donacije - psihološka priprema para/žene bez partnera/partnerke
· Kako izgleda procedura donacije reproduktivnog materijala, koji pregledi su potrebni kod parova, kako, kada i ko se može prijaviti, odakle potiče donirani materijal?
· Donacija reproduktivnog materijala - predrasude, šta još treba da znamo, šta još nije urađeno, preimplantaciona genetička dijagnostika, čije je dete, građansko-pravni aspekti biomedicinskog oplođenja.
Besplatne onlajn konsultacije možete zakazati na e-mail adresu onlinekonsultacije2023@gmail.com .

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti