Maša Jejina osvojila prvo mesto na svetskom takmičenju iz engleskog jezika u Kini

Maša Jejina osvojila je prvo mesto na svetskom takmičenju iz engleskog jezika "Pojas i put" koje se održalo u Kini.
Maša Jejina osvojila prvo mesto na svetskom takmičenju iz engleskog jezika u Kini
Foto: 21st Century Cup
Prethodno se Maša plasirala na svetsko takmičenje osvojivši prvu nagradu na nacionalnom takmičenju koje je organizovano 16. septembra na Akademiji umetnosti Novi Sad. 
 
Maša Jejina, učenica četvrtog razreda Treće beogradske gimnazije i prve godine studija klavira na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, osvojila je prvo mesto na svetskom takmičenju iz engleskog jezika "Pojas i put" u organizaciji "21st Century Cup", a koje je organizovano u kineskom gradu Vuksi, nedaleko od Šangaja, od 17. do 21. oktobra u konkurenciji od 30 učesnika.
Kao jedna od najmlađih takmičarki od ukupno 29, Maša je u polufinalu ostavila snažan utisak na žiri kroz govor na temu "Civilizations: clash and coexist", kao i kroz zrele i zanimljive odgovore na pitanja žirija.
 
Plasirala se u finale takmičenja gde je još jednom briljirala izlaganjem govora na temu "Agree to disagree" i dodatnog govora koji je trebalo improvizovano osmisliti na samom takmičenju.
Takmičenje je okupilo predstavnike iz 60 država, a u velikom finalu učestvovalo je njih 29.  
 
U pripremi Mašinog govora i putovanja na svetsko takmičenje pored organizatora Akademije umetnosti Novi Sad, učestvovali su i predstavnici Instituta "Pojas i put" Vlade Srbije, prof. Bojan Lalić, direktor Instituta i prof. dr Dragana Mitrović.
 
Maša je dokazala svoju kreativnost, elokvenciju na engleskom jeziku i sposobnost da prethodno stečeno znanje iz istorije, geografije, muzike, književnosti, umetnosti, kao i veliko kulturološko iskustvo koje je stekla boraveći tamo tokom cele nedelje, spoji u jedno i izrazi kroz veštinu javnog govorništva.
Na takmičenju su učestvovali đaci i studenti iz Beograda i Novog Sada, a ocenjivao ih je tročlani žiri u sastavu: Kornelija Odri, profesor engleskog jezika u Karlovačkoj gimnaziji, prof. dr Bojan Lalić, direktor Instituta "Pojas i put" Vlade Srbije i Bojana Borković, nastavnica engleskog jezika na Akademiji umetnosti Novi Sad.
 
Akademija umetnosti Novi Sad Univerziteta u Novom Sadu organizuje četiri godine nacionalno takmičenje u partnerstvu sa kolegama iz organizacije "21st Century Cup" sa sedištem u Pekingu.
  • 70+

    24.10.2024 14:17
    Divna vest!!!
    Iskrene četitke Maši uz želje da ostvari svoje snove!!!! Zaslužila.
    Šteta što više takvih vesti nema!
  • Bravo

    24.10.2024 14:12
    Za Masu
    Cestitamo!!! Svaka cast, devojko!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti