Nova direktorka Baleta SNP-a Aja Jung: Ja se politikom nikad nisam bavila

Novoizabrana direktorka Baleta Srpskog narodnog pozorišta Aja Jung ocenila je da joj ne smeta što njeno imenovanje povezuju sa Srpskom napredom strankom i dodala da se "politikom nikada nije bavila".
Nova direktorka Baleta SNP-a Aja Jung: Ja se politikom nikad nisam bavila
Foto: Screenshot (N1)
Poverenje Srpskoj naprednoj stranci Aja Jung dala je na beogradskim izborima 2018. godine i tada je bila na listi ove stranke za gradske odbornike. Kako kaže za N1, "poznato je da se politikom nikada nije bavila" i dodaje da je "za vreme svog mandata uradila onoliko koliko je mogla".
 
"U tom trenutku sam zaista verovala da možemo nešto da učinimo za Beograd i želela sam da doprinesem svojim imenom u oblasti kulture i onoga što znam. Zaista se ne bih mešala u nešto što nije moja oblast delovanja i gde ne mogu da pomognem", navodi ona.
Poznato je, kaže ona, da je neko ko ima ozbiljnu biografiju kada je umetnost u pitanju.
 
"Mislim da je ovo dobra vest i za Balet i za Srpsko narodno pozorište i tome u prilog su mnogi koji su čestitali tokom ovih proteklih nekoliko dana. Sa druge strane, naravno da ima i tih nekih zlih komentara i nekih ljudi koje žulja ovo imenovanje, iako verujem da ne bi znali ko je do sada bio na čelu Baleta, niti šta je bio repertoar tog ansambla, niti ko su možda prvaci tog baleta, prvi solisti i tako dalje", navodi Jung.
Kada je reč o tome kakav odnos ima sa Srpskom naprednom strankom, Aja Jung navodi: "Kada ste privatnik i kada imate festival koji je veliki i koji negde stavlja Beograd na mapu sveta, kada imate baletsku školu koja je velika, svoju fondaciju i kada hoćete da uradite neke projekte koji su veliki, vi morate da razgovarate sa svim predstavnicima vlasti. Znači, neki su bili naklonjeni umetničkoj igri i pozorištu, neki su bili mnogo manje naklonjeni."
 
Kako kaže, ne smeta joj što njen izbor za direktoru Baleta povezuju sa SNS.
 
"Verujte, ja se ne osvrćem na te komentare. Da smo mi imali u ponudi Džuli Kent, Hilija Boku i Aju Jung, onda bismo mogli da raspravljamo ko je od nas troje bolji za tu poziciju. I sad, možda je za te koji me napadaju potreban titl pošto ne znaju ko su ove dve druge osobe. U ovom trenutku ja mislim da imam mnogo toga što mogu da uradim i što mogu da promenim za taj ansambl i verujem da sam ja za njih dobar izbor", navodi ona.
 
Ulazak u Srpsko narodno pozorište, kaže, predstavlja njen prvi ulazak u deo jednog sistema.
 
"Ja sam se naigrala u beogradskim i srpskim pozorištima kao samostalna umetnica kroz projekte", navodi Aja Jung i dodaje da nije nikada bila deo sistema jer nije želela.
  • puno pitanja

    24.10.2024 22:09
    hoce li doticna ziveti u ns ili bg?

    ako je odgovor bg, da li ce dolaziti svaki dan na posao i kako (voz, autobus, sopstveno vozilo, sluzbeno vozilo) i koliki je iznos pripadajucih putnih troskova?
  • Mile

    24.10.2024 21:52
    Kondukterka
    U pravu je, ona je samo prodavala karte za metro.
  • ...

    24.10.2024 21:51
    Ma ne! Dosla je na to mesto zato sto je svetski talenat No1!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti