Širom Novog Sada: Plava zvona za reciklažu papira

Sto plavih kontejnera za odvajanje papirnog ambalažnog otpada postavljeno je nedavno na različitim lokacijama u Novom Sadu.
Širom Novog Sada: Plava zvona za reciklažu papira
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave za zaštitu životne sredine, kontejneri su postavljeni u saradnji sa kompanijom Sekopak, u cilju širenja efikasnog sistema primarne selekcije ambalažnog otpada.
"Jedan od značajnijih rezultata ove saradnje jeste postavljanje 100 plavih zvona na različitim lokacijama u gradu, namenjenih za odvajanje papirnog ambalažnog otpada. Ovaj potez doprinosi razvoju održivog modela upravljanja otpadom i poboljšanju stanja životne sredine", navodi se dalje.
Ističu da primarna separacija otpada donosi brojne koristi, uključujući smanjenje potrošnje primarnih materijala, uštedu energije, kao i smanjenje količine otpada koja se deponuje. Osim toga, povećava se čistoća recikliranih materijala i smanjuju štetni uticaji na životnu sredinu.
 
Podsetimo i da Grad Novi Sad sa kompanijom Sekopak već ima saradnju, a ova firma donirala je pet aparata za reciklažu plastičnog i aluminijumskog otpada.
 
Reciklomati se nalaze na Beogradskom keju - kod nekadašnje prodavnice "Kej Shop", na Trgu slobode kod Apolo centra, ispred Skupštine grada, u Kineskoj četvrti kod SKCNS Fabrika, kao i kod glavnog ulaza na Štrand.
  • Particulare matter

    25.10.2024 13:28
    Zašto bih ja privatnoj(verovatno SNS) firmi predavao bez nadoknade svoje sekundarne sirovine kada se to svugde u Evropi plaća? Otpad je danas najveći biznis.
  • /

    25.10.2024 13:03
    /
    najmanji problem je papir.
    kamo plastika?
  • Juca

    25.10.2024 12:49
    Ja sam prosto fasciniran avenijom belih, plavih i sivih kontejnera i gomilom đubreta i božanstvenim smradežima koji šire oko njih u sred centra grada u ulici Danila Konstantina, dok turisti iz 4 obližnja hotela sa užasavanjem prolaze pored njih, a da ne spominjem decu koja dolaze u sokolski dom, njihove roditelje, pacijente Medlaba....ma stvarno za svaku pohvalu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti