FOTO Posečena dva jablana kod Banovine: Bili su suvi i truli, biće posađeno novo drveće

"Gradsko zelenilo" uklonilo je dva jablana kod Banovine, koji su, kako navode, predstavljali opasnost po ljude i imovinu.
FOTO Posečena dva jablana kod Banovine: Bili su suvi i truli, biće posađeno novo drveće
Foto: Gradsko zelenilo
Kažu da je drveće posečeno na osnovu stručnog mišljenja Instituta za nizijsko šumarstvo i zaštitu životne sredine.
Dodaju da je "uklanjanje ovih stabala bilo nužno jer su bila u takvom stanju da su se mogla urušiti pri vremenskim nepogodama, ugrožavajući prolaznike i imovinu".
"Stručnjaci Instituta su konstatovali da je jedan jablan bio suv, a da se drugi nalazi u odmaklom stadijumu veoma uznapredovale truleži. Budući da trulo drveće može pasti čak i pri najmanjem udaru vetra, a da dolazi period zime, kada su udari košave česta pojava, Gradsko zelenilo je postupilo u skladu sa mišljenjem stručnjaka Instituta i uklonilo oba stabla, kako bi se izbegli potencijalni neželjeni događaji", saopštavaju iz "Zelenila".
 
 
Iz Instituta su dali nalog da se uklonjena stabla zamene novim, zdravim, već odraslim drvećem.
  • mns

    25.10.2024 18:58
    hm...
    ja se iskreno nadam da se kontroliše svo visoko zelenilo u gradu na janim površinama....
    inače teško nama kad krene nevreme....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti