Potpredsednik EP: Kandidatura Srbiji u martu

Potpredsednik Evropskog parlamenta Laslo Šurjan i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izrazili su danas uverenje da će Srbija početkom marta dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.
Potpredsednik Evropskog parlamenta Laslo Šurjan i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izrazili su danas uverenje da će Srbija početkom marta dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

"Nadam se i uveren sam da će Srbija dobiti "zeleno svetlo2 za kandidaturu", rekao je Šurjan novinarima posle razgovora u Novom Sadu, naglasivši da je i u interesu Mađarske da se naša zemlja pridruži EU.

Šurjan, koji je u Evropskom parlamentu zadužen za zapadni Balkan, istakao je da će, sa mesta u EP na koje je nedavno izabran, nastojati da pojača poziciju Srbije kako bi naša zemlja što pre postala članica EU. "Veoma je važno da Srbija, kao i druge zemlje u regionu, bude u okviru Šengenske zone", rekao je Šurjan.

Naglasivši da čitav region zapadnog Balkana treba da bude u Uniji, on je napomenuo da se u to moraju ubediti one njene članice koje su izgleda zasićene proširenjem i pokušavaju da koriste nekakve kočnice u tom procesu.

Egereši je istakao da je, posle njegove nedavne posete Briselu kao i današnjih razgovora sa Šurjanom, uvereniji u to da će Srbija dobiti status kandidata i dodao da je siguran da taj važan korak ka EU više nije nedostižan. "Sad sve zavisi samo od nas i od toga da li ćemo ispuniti neophodne uslove, odnosno da li je Srbija istinski spremna za ispunjavanje evropskih standarda", zaključio je Egereši.

On je naglasio da će Vojvodina nastaviti da dosledno sprovodi evropsku politiku i da svom snagom našu zemlju približava Evropskoj uniji, iskorišćavajući na najbolji način i u konkretnim evropskim projektima ugled koji je stekla u međuregionalnoj saradnji.

  • Пера

    21.02.2012 06:51
    Еу
    Канда је нашим магарцима ,још увек ,шаргарепа основна храна.
  • 21.02.2012 06:07
    Ja se ipak nadam da je Egeresijev dogovor moguce realizovati
    Mart je blizu, vidjet ce se sta ce biti

    Ipak sam za onu poslovicu "Iz njihovih usta u Bozije usi"
  • @Anonimus - Štap i šargarepa!

    20.02.2012 23:28
    2021 je vrlo optimictiko proedvidjanje! Onomad kad sam bila u Evropskom Parlamentu nekom prigodom a nezavnicno nam je naglaseno da pre 2025-6 nista od naseg nivoa.... tj clanstva....
    to je bilo 2007. god.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti