FOTO: Završena akcija podele pomoći ugroženim sugrađanima

Humanitarna akcija koju su pokrenuli Društveni centar i Radio 021 završena je danas uručivanjem poslednje ture pomoći stanovnicima naselja Depresija i sugrađanima koji žive pored pruge između Detelinare i Novog naselja.
Humanitarna akcija koju su pokrenuli Društveni centar i Radio 021 završena je danas uručivanjem poslednje ture pomoći stanovnicima naselja Depresija i sugrađanima koji žive pored pruge između Detelinare i Novog naselja.

Akcija je pokrenuta 8. februara kako bi se pomoglo sugrađanima koji su zbog loših uslova života bili dodatno ugroženi ekstremno hladnom zimom.

Novosađani su se akciji odazvali u velikom broju donoseći u prostorije Radio kafea toplu odeću, obuću, ćebad i jorgane. Pored individualnih donacija, bilo je slučajeva da su se naši sugrađani organizovali u svojim zgradama i zajednički prikupljali pomoć. Takođe, akciji su se pridružili i udruženje Kolo srpskih sestara, Vaterpolo klub Vojvodina i MZ "Salajka".

Prikupljene stvari su u dva navrata podeljene u naselju Veliki rit uz pomoć lokalnih predstavnika romske zajednice. Podršku u logistici dali su Gradski štab za vanredne situacije i taksi udruženje "Vojvođani".

Čitava akcija organizovana je kao hitan odgovor društveno odgovornih građana i Radija 021 na vanrednu situaciju nastalu usled vremenske nepogode, ali se ubuduće ovakvi i slični problemi moraju sistemski rešavati udruženim naporom svih nadležnih državnih institucija, a građani su tu da solidarno pruže podršku svima koji su u nevolji. Osnovna poruka naše akcije je da smo svi korisni u društvu i da svako može/treba da da svoj doprinos.

Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su akciju pomogli i tako, još jednom pokazali, da su solidarnost i društvena odgovornost kategorije koje krase Novosađane.

Radio 021 moli sve one koji žele da pomognu, da odeću, obuću i drugu opremu ne donose više u Miletićevu 45, već u Crveni krst. Ova organizacija prima donacije građana svakog radnog dana od 8 do 14 časova, a socijalno ugroženi građani, preko potvrde Centra za socijalni rad, imaju pravo na pomoć. Prostorije Crvenog krsta se nalaze u Pionirskoj br. 12 i u Filipa Višnjića 2A.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti