Siledžija iz "Karibika" nije poštovao zabranu prilaska

Muž nasilnik, koji je u piceriji "Karibik" pre nekoliko dana teško povredio suprugu čekićem po glavi, nakon čega se obesio, manje od mesec dana pre napada dobio je zabranu prilaska nesrećnoj ženi.
Muž nasilnik, koji je u piceriji "Karibik" pre nekoliko dana teško povredio suprugu čekićem po glavi, nakon čega se obesio, manje od mesec dana pre napada dobio je zabranu prilaska nesrećnoj ženi.

Osnovni sud u Novom Sadu je 25. januara izrekao meru zbog  kojom je nasilniku zabranjen prilaz na 100 metara njoj i deci, bilo na poslu, stanu ili ispred škole. Prema rečima vršioca dužnosti rukovodioca Sigurne ženske kuće Nade Padejski, ona je u decembru prošle godine zatražila pomoć Centra za socijalni rad, nakon čega je smeštena u Sigurnu kuću, ali posle sudske presude iz nje izašla, nadajući se da će suprug poštovati zabranu prilaska.

"Kritični događaj se desio u noći između 16. i 17. februara, kada gospođa više nije bila korisnica Sigurne ženske kuće", navodi Padejski.

Prema njenim rečima, jedna od ključnih stvari neophodnih za zaštitu žena koje trpe nasilje u porodici je primena zakonskih mera, ali i ukazivanje Novosađankama da postoji Sigurna kuća u kojoj mogu da nađu zaštitu od batina. Prema njenim rečima, ova ustanova postoji već pet godina i u njoj je, uz oscilacije koje zavise od više faktora, uglavnom smešteno oko 20 žena koje su tu potražile spas od nasilja. "Ni tokom prošle godine nije zabeležen neki značajniji porast ili smanjenje broja korisnica, a trenutno je u Kući smešteno dvadeset osoba", navodi ona.

U Srbiji je u ovoj godini ubijeno 46 žena, od kojih je 27 slučajeva direktna posledica nasilja u porodici. Siledžije koje maltretiraju žene i decu ubuduće će pored pooštrenih zatvorskih kazni biti podvrgnuti posebnim merama kao što su elektronski nadzor i zabrana prilaska, ali i strogim kaznama za nepoštovanje tih mera. (miodrag@021.rs)

Muž nasilnik, koji je pre nekoliko dana teško povredio suprugu čekićem po glavi, nakon čega se obesio, manje od mesec dana pre napada dobio je zabranu prilaska nesrećnoj ženi. Osnovni sud u Novom Sadu je 25. januara izrekao meru zbog kojom je nasilniku zabranjen prilaz na 100 metara njoj i deci, bilo na poslu, stanu ili ispred škole. Prema rečima vršioca dužnosti Sigurne ženske kuće Nade Padejski, ona je u decembru prošle godine zatražila pomoć Centra za socijalni rad, nakon čega je smeštena u Sigurnu kuću, ali posle sudske presude iz nje izašla, nadajući se da će suprug poštovati zabranu prilaska.

„Kritični događaj se desio u noći između 16. i 17. februara, kada gospođa više nije bila korisnica Sigurne ženske kuće“, navodi Padejski.

Prema njenim rečima, jedna od ključnih stvari neophodnih za zaštitu žena koje trpe nasilje u porodici je primena zakonskih mera, ali i ukazivanje Novosađankama da postoji Sigurna kuća u kojoj mogu da nađu zaštitu od batina. Prema njenim rečima, ova ustanova postoji već pet godina i u njoj je konstantno smešteno oko 20 žena koje su tu potražile spas od nasilja.

„Ni tokom prošle godine nije zabeležen neki značajniji porast ili smanjenje broja korisnica, a trenutno je u Kući smešteno dvadeset osoba“, navodi ona.

U Srbiji je u ovoj godini ubijeno 46 žena, od kojih je 27 slučajeva direktna posledica nasilja u porodici. Siledžije koje maltretiraju žene i decu ubuduće će pored pooštrenih zatvorskih kazni biti podvrgnuti posebnim merama kao što su elektronski nadzor i zabrana prilaska, ali i strogim kaznama za nepoštovanje tih mera.

  • 21.02.2012 21:08
    samoodbrana
    dozvoliti graanima koji imaju razloge nošenje pištolja, druge nema
  • Srbenda

    21.02.2012 19:45
    treba znati
    Neki muskarci su toliki slabici i papci to je neverovatno jezim se , kad me riba ostavi ja joj se nasmejem a nadjem neku drugu vrlo brzo ! tako se bivsoj razbija mozak a NE CEKICOM
  • pijacar

    21.02.2012 18:06
    deki, reaguj
    najgori su napirlitani, picani, kao smekeri, a kod kuce, masakr.
    poznajem jednog takvog.
    kad se supruga pozali, tesko je utvrditi ko je nadlezan, sud, narodna policija ili centar za socijalni rad.
    i ostavite se teorije o batinama koja je iz raja izasla, patrijarhalne familije i slicnog.
    ko digne ruku na zenu ili decu, e tom bi nasao momka u zatvoru...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti