Uprava štrajkuje, gužve pred šalterima

Šalteri u Gradskoj kući i kod Matičara danas zbog štrajka zaposlenih nisu radili od 10 do 12 časova.
Šalteri u Gradskoj kući i kod Matičara danas zbog štrajka zaposlenih nisu radili od 10 do 12 časova.

Ubrzo po otvaranju šaltera, stvorile su se velike gužve, uverio se reporter Radija 021, a slično stanje može se očekivati i sutra. Zaposleni u gradskoj administraciji ponovo će na dva sata prestati s radom u istom periodu, zbog odluke vlasti da smanji plate radnicima koji nemaju fakultetsku diplomu.

U slučaju da takva odluka ostane na snazi, Sindikat zaposlenih u gradskoj upravi za sledeći ponedeljak najavljuje potpunu obustavu rada.

Podsetimo da republički odbor sindikata od ranije zahteva da se poveća osnovni koeficijent za plate, čijom bi primenom svim zaposlenima u upravi plate bile duplirane. Tvrde da je zarada zaposlenih s nižim kvalifikacijama sada 17.000 dinara s toplim obrokom i regresom, a da oni sa srednjom stručnom spremom dobijaju ukupno 24.000 dinara. (R.D.)

  • Kiza

    23.02.2012 09:03
    Novosadjanima je svejedno mi i kada nije strajk cekamo satima za dokumenta.
  • Milana Mitrovic

    22.02.2012 13:46
    mikamitrovic@gmail.com
    @ Ddd
    Ja se izvinjavam, ali ne znam da li ste vi moj komentar dobro protumacili, ali poenta je bila da sam zamolila komentatore DS, koji su placeni da sede za kompjuterima i pljuju po narodu, da mi objasne ko je to zadovoljan sa njima, posto kazu u par komentara da ima zadovoljnog sveta, ima, ali ja jos nisam naisla na takve!!!
    Iskreno receno i ja radim kod privatnika 8h dnevno, a 6 dana u nedelji, za 240evra, i naravno nisam prijavljena, skolu naravno imam, a radim od ribanja wc-a do promoterke firme, tako da sam zena za sve i svasta, da prostis!!! Zalosno, ali istinito ako ova vlast ostane mi svi mozemo da sednemo i molimo Boga za smak sveta!
  • Vaskez NS

    22.02.2012 10:28
    @mlako je to ja bih
    Ne podržavam ideju - ima za njih, nema za vas. Ja zapravo zastupam stav da će javni sektor uskoro ostati na nuli, neće biti ništa i ni za koga. Kasa je prazna. Ovo je grebanje sa dna. Zato i mislim da vaš štrajk "puca" u pogrešnu metu jer vam se iza brega valja mnogo opasnija stvar.

    A ovo da rade šta hoće - tu si dobro pretpostavio - zaista se ponašaju kao da je ovo 15. vek. A nisu to izmislili ni oni sami, i znaš li odakle im - sve su oni to preslikali od privatnika. Oblače se kao bankari, nabijaju svoje plate kao bankari, smeše se kao bankari...e sada su i prema vama zaposlenima počeli da se ponašaju kao banke prema svojim zaposlenima. Radnicima smanji, menadžerima povećaj. Već viđen bankarski "fazon".
    I otpuštali bi vas dok trepneš, baš kako u bankama rade, samo ne smeju zbog "veza i vezica" u javnom sektoru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti