Srbiju je predstavljao tim sa Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) u Novom Sadu.
U timu su bili Goran Radivojević, nastavnik na katedri za gastronomiju PMF-a i Saveta Bikić, studentkinja master studija na PMF-u.
"Prošle godine se naš tim plasirao u finale ovog prestižnog takmičenja, a sada je bio drugi u izuzetnoj konkurenciji najboljih svetskih kuvara iz Luksemburga, Letonije, SAD, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Filipina, Indonezije i domaćina ovog takmičenja Singapura", navode sa PMF-a.
Dodaje se da se "njihov rad istakao pažljivo osmišljenim menijem od tri jela, koja su, uz pažljivo poštovanje pravila kategorije, odražavala bogatstvo srpske gastronomije i tradicije".
Goran Radivojević i Saveta Bikić izrazili su ponos zbog osvojenog priznanja, naglašavajući da je ovaj uspeh značajan korak ka povećanju vidljivosti i prisustva Srbije na globalnom gastronomskom tržištu.
Komentari 4
Martin
Ivan
Coal
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar