Legalno prodaju sintetičku marihuanu u centru Novog Sada?

U centru Novog Sada može se potpuno legalno kupiti sintetička marihuana čija prodaja je zabranjena u većini zemalja Evrope.
U centru Novog Sada može se potpuno legalno kupiti sintetička marihuana čija prodaja je zabranjena u većini zemalja Evrope.

"Magic Dragon" se u istoimenoj prodavnici u Dunavskoj 15 zvanično prodaje kao osveživač prostora i košta 1.260 dinara, a zapravo se meša sa duvanom i puši kao džoint.

Ovaj proizvod je zabranjen za mlađe od 18 godina, a na etiketi piše da deluje tako što se izloženi njegovom dimu opuste i uspevaju da pobegnu od stvarnosti. Naime, "Magic dragon" sadrži hemikaliju JWH-018, koja se spaja sa istim receptorima u mozgu kao i aktivna supstanca iz marihuane, tetrahidrokanabiol (THC), zbog čega je u većini evropskih zemalja poput Nemačke i Francuske zabranjen kao sintetička droga.

Stručnjaci napominju da je konzumiranje ove i sličnih sintetičkih supstanci podjednako štetno kao i pušenje "trave".

"Razne mešavine biljaka koje se prodaju kao sredstva za aromatizaciju prostora mladi puše jer imaju učinak kao i kanabis. To su takozvana 'spice' sredstva, a problem je što njihova konzumacija otvara put prema zavisnosti", navode lekari.

Policijska uprava Novi Sad nije dala nikakav odgovor na pitanje kako je moguće da je u centru grada otvorena prodavnica koja prodaje veštački kanabis. Prema našim saznanjima, problem može da predstavlja činjenica što se nijedna od supstanci koje se nalaze u ovoj sintetičkoj drogi ne nalazi na spisku nedozvoljenih hemikalija, pa samim tim nema ni osnova za postupanje dok se ne donesu neophodne zakonske mere.

Ni u samoj radnji, koja se bavi samo prodajom "magičnog zmaja" nisu bili raspoloženi da pričaju sa novinarima, piše Blic.

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Sintetička marihuana''

  • 16.04.2012 14:29
    hahaha
    Cuo sam za ovo kazu da sljaka ko vutra mozda i bolje +je legalizovano pa ajmo sad svi ovo da varimo onda..Ova smesna drzava kaznjava duvace vutre na visegodisnnju robiju pa posle cuze odu svi na hors!!Ti brate sto oces da pevas pises treniras radi sta oces a kasnije postanes gej il najobicniji saljeober mozes da nam se svima sagnes !
  • 25.02.2012 15:32
    No problem
    U cemu je problem? Pa i nasi politicari se drogiraju i nista im ne fali, a ni ne manjka! Mozda omladina vidi u drogi put ka uspehu, novcu, kurvama, gajbi u Lipovom gaju itd.
  • Mastodont

    25.02.2012 05:53
    @Piplfoks
    I second that.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti