Odbačena prijava SNS-a protiv direktora Kliničkog centra

Kako Radio 021 saznaje, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu protiv trojice direktora Kliničkog centra Vojvodine koju je podneo Gradski odbor Srpske napredne stranke.

Kako Radio 021 saznaje, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu protiv trojice direktora Kliničkog centra Vojvodine koju je podneo Gradski odbor Srpske napredne stranke.

U rešenju se navodi da ne postoji osnovana sumnja da su prijavljeni počinili krivična dela za koja ih optužuju, odnosno da su u potpunosti ispoštovali zakonsku proceduru prilikom nabavke lekova i sanitetskog materijala. Naprednjaci su još 16. juna prošle godine podneli prijave za zloupotrebu službenog položaja protiv direktora Kliničkog centra Vojvodine Dragana Draškovića, njegovog zamenika Ferenca Dujmovića, kao i pomoćnika direktora za zdravstvo Ivana Levakova koji je ujedno i predsednik tenderske komisije u toj ustanovi.

U prijavi su tvrdili da su ova trojica zdravstveni sistem i osiguranike oštetili za skoro 12 miliona evra u periodu od 2006. do 2009. godine kroz nabavku lekova i sanitetskog materijala mimo odgovarajućih ugovora između Kliničkog centra i Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

  • kuzmanović krstana

    21.09.2012 12:06
    promene
    treba uvesti promenzzze u nekim firmama
  • Milun

    24.02.2012 23:34
    Svaki dan osvane po neka prijava i nikom nista.Ovo stanje mora da se promeni inace neka nam je Bog u pomoci.
  • vox populi

    24.02.2012 23:26
    Ovo je sasvim očekivano, i samo dokazuje da smo do guše u problemu jer nemamo nezavisno sudstvo. Ovi na vlasti mogu da kradu bez bojazni, tome u prilog ide i nastojanje da se iz krivično zakona izbriše i zloupotreba službenog položaja. Time žele da legalizuju krađe po firmama i insitucijama. Pa vi sad vidite kuda to vodi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti