Snimljeni vandali koji su oštetili spomenik Marine Olenjine

Snimak oštećenja spomenika balerini Marini Olenjinoj ispred Srpskog narodnog pozorišta zabeležile su nadzorne kamere i on će biti prosleđen nadležnim službama, saopštila je Informatika.
Snimak oštećenja spomenika balerini Marini Olenjinoj ispred Srpskog narodnog pozorišta zabeležile su nadzorne kamere i on će biti prosleđen nadležnim službama, saopštila je Informatika.

Ko je počinilac ovog vandalskog čina utvrdiće policija.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prethodno je zatražio video zapis s kamera u centru kako bi što pre bili pronađeni oni koji su oštetili spomenik. - Oni koji su dali sebi za pravo da da oštete spomenik sigurno nemaju pojma da je reč o ženi koja je zadužila Novi Sad i svojim radom doprinela afirmaciji našeg grada - naveo je Jovanović.

Ovim povodom oglasila se i kandidatkinja Ujedinjenih regiona Srbije za gradonačelnicu Novog Sada Maja Gojković koja je zatražila da policija što pre otkrije vandale. Gojkovićeva je od gradonačelnika Igora Pavličića i drugih gradskih čelnika zatražila da se od "Informatike" preuzme snimak i da se dostavi policiji. "Ako to preduzeće Novosađanima nezakonito uzima 30 dinara mesečno za video nadzor, onda snimci kamera u gradu treba da se koriste za očuvanje bezbednosti Novosađana i novosadske imovine", smatra Gojkovićeva.

Odvaljeno stopalo sa spomenika pronašla je juče Komunalna policija u snegu u centru grada. Spomenik bi trebalo uskoro da bude obnovljen, za šta će se pobrinuti vajar Laslo Silađi.

  • 28.02.2012 00:21
    @Dragan Matić
    Daj Dragane od*ebi vise.
    Sa stilom.
  • 27.02.2012 10:01
    JEL JOS UVEK POSTOJI SNIKMAK VANDALA....
    Sta bi s radnikom gradske cistoce
  • -

    25.02.2012 23:09
    -
    oni nisu ostetili spomenik vec ga ulepsali.

    spomenik je unistio sam autor

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti