Kafići umesto Stare ranžirne stanice

Izmeštanje lokomotiva i vagona sa Stare ranžirne stanice između Detelinare i Novog naselja trebalo bi da počne iduće godine, a na njenom mestu planirana je izgradnja velikog parka, kao i gradnja trgovinskih i ugostiteljskih objekata.
Izmeštanje lokomotiva i vagona sa Stare ranžirne stanice između Detelinare i Novog naselja trebalo bi da počne iduće godine, a na njenom mestu planirana je izgradnja velikog parka, kao i gradnja trgovinskih i ugostiteljskih objekata.

Generalni urbanistički plan urađen je do 2021. godine i u tom roku bi trebalo da bude završeno izmeštanje stanice. Prema ovom planu, stara ložionica teba da rekonstrukcijom postane umetnički prostor, okolina bi trebalo da bude uređena kao park od 1,3 hektara, a bili bi izgrađeni i trgovinski, turistički i ugostiteljski objekti.

Takođe, planira se da se deo ka Futoškoj ulici iskoristi za potrebe komunalnih službi, odnosno Gradskog saobraćajnog preduzeća i buduće tramvajske stanice.

Kako za 24 sata kažu u Zavodu za izgradnju grada, ovaj projekat prema složenosti izvođenja prevazilazi gradnju Somborskog i Bulevara Evrope koji će se odvijati i ove godine.U Gradskoj kući navode da je izmeštanje ove stanice infrastrukturni projekat vredan nekoliko desetina miliona evra, pa nije isključeni ni da početak radova sačeka 2014. godinu.

  • ajfelu

    10.05.2012 16:43
    ajfelu
    za neupucene oko stare ranzirne stanice ne zive romi. To su naizgled stare kuce i zgrada,ali vecinom trosobni stanovi! Ko neveruje neka proveri, a ne da lupeta kao ajfel!!!
  • mama sa Detelinare

    27.02.2012 09:35
    predlog
    Dajte nama sa nove Detelinare malo zelenila, prostora za decu. Zivimo u betonu i moramo da idemo negde da bi se deca igrala. Ono malo trave po Bulevaru Evrope su uzurpirali ljubitelji pasa, pa ni tu deca ne smeju da idu. Malo ko od njih nosi kesu za sobom. Muzej + park bi bilo novosadski.
  • mil

    25.02.2012 14:49
    izmeštanje
    priča se o IZMEŠTANJU ranžirne stanice? zna li neko GDE se imešta ranžirna? u tekstu to ne piše?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti