Nov skandal sa zamenom tela pokojnika

Novosađanka Dragica Beljinac doživela je šok kada je pre sahrane na Gradskom groblju, u sanduku umesto majke Gine Janković, ugledala njoj potpuno nepoznatu osobu.

Novosađanka Dragica Beljinac doživela je šok kada je pre sahrane na Gradskom groblju, u sanduku umesto majke Gine Janković, ugledala njoj potpuno nepoznatu osobu.

Radnici JKP "Lisja" su nešto kasnije doneli pokojnicu, ali je po tvrdnjama porodice, bio zamenjen pokrov, a nedostajale su i zlatne minđuše. Dragica kaže da se moglo dogoditi da sahrane pogrešnu osobu, a sanduk je otvoren, jer je želela da poslednji put vidi majku. - Majku su tek posle 45 minuta pronašli. Kada su nas pozvali u drugi boks, tada je usledilo još jedno neprijatno iznenađenje, jer je bila u sanduku koji mi nismo poručili - ispričala je ona za Novosti.

U Lisju kažu da je za 50 godina poslovanja, prvi put napravljen takav propust i da su uputili pismeno izvinjenje porodici. Za to je odgovoran dežurni kapelnik koji nije dobro pročitao ime i prezime pokojnice, što je dovelo do zamene tela. Protiv njega je već pokrenut disciplinski postupak, a zlatne minđuše naknadno su pronađene u sanitetskoj vreći.

Ovo je treća zamena tela pokojnika koja se dešava u Novom Sadu u poslednjih pola godine. Za prethodnu koja se desila nedavno odgovorno je privatno pogrebmo preduzeće, a za drugu Klinički centar.

  • gusanbob

    28.02.2012 13:00
    Sva sranja koja se prave pravi LISJE a posle svaljuju na privatne pogrebnike ja kada sam imao smrtni slucaj zvali su me iz lisja i nudili pogrebnu opremu po 5 puta vecoj ceni nego kod privatnika.
    Moze im se jer imaju monopol nad svime sto se tice sahrane i pogreba.
    Sranja se desavaju a ljudi ipak kupuju opremu u Lisju
  • Da nije morbidno

    24.02.2012 21:10
    Bilo bi za komediju
    Najbolji deo je ukoliko neko zeli da nakon smrti biude kremiran mora da saceka da se nakupi 4 5 kandidata jer ne pace furunu za jednu osodu te pkojnik ceka u nekoj hladnjaci da se nakupi dovoljan broj
  • 24.02.2012 17:41
    Srbija do Mersisajda!

    http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/funeral-firm-apologises-after-wrong-man-buried-1232723.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti