VIDEO: Novi Sad protestovao protiv cenzure interneta

Nekoliko stotina Novosađana protestovalo je na Trgu slobode zbog najava da bi Vlada Srbije mogla da potpiše kontroverzni ACTA sporazum, i pored saopštenja Ministarstva nauke da 'to još uvek nije na dnevnom redu'.

Nekoliko stotina Novosađana protestovalo je na Trgu slobode zbog najava da bi Vlada Srbije mogla da potpiše kontroverzni ACTA sporazum, i pored saopštenja Ministarstva nauke da 'to još uvek nije na dnevnom redu'.

Demonstranti su održali govore, nakon čega je započeto potpisivanje peticije protiv ovog sporazuma. U zahtevu koji je naveden u "Anti-ACTA" peticiji piše da nijedna adresa ili prezentacija na internetu ne sme biti filtrirana, blokirana ili na drugi način učinjena nedostupnom.

Incidenata nije bilo, a deo okupljenih nosio je maske Gaja Fouksa, kao znak podrške međunarodnoj aktivističkoj grupi Anonimusa.

Povodom pisanja medija o pristupanju Srbije sporazumu ACTA, to ministarstvo je saopštilo da će, pri zakonodavnom regulisanju pojedinih oblasti života i rada, Vlada Srbije svoje zakonske predloge "uskladiti sa zakonodavstvom EU i s primerima najbolje svetske prakse".

Protest je održan i u Beogradu, gde je podršku nezadovoljnima zbog moguće cenzure interneta svojim prisustvom dao i Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. U Novom Sadu su javne ličnosti i političke stranke bile tihe, te se na protestu niko od poznatih sugrađana nije pojavio.

 

 

  • Jelena

    27.02.2012 21:17
    @Posten Postar
    Uz duzno postovanje, gospodine, cak i da vam uzimaju od plate, jer nema ACTA-e, sto je apsurdno, ja bih licno, da sam na vasem mestu i dala novac, samo da imam svoju privatnost! ACTA je razlog da se moćnicima javno odobri zalaženje u privatnost ljudi, jer se SVE čita, proverava itd. i da isti dobiju jos bogatstva jer im ni ovo mnogo sto imaju nije dovoljno. Ima mnogo toga negativnog što bi moglo da se kaže. Pogledajte snimak o ACTA-i i informišite se o tome, bolje nego da se tripujete. Pozdrav!
  • 26.02.2012 19:34
    @Nebojša
    Dobro je da se politicari ne pojavljuju,kakvi su, samo mogu sve da pokvare!
  • 26.02.2012 10:51
    Uteha
    Utesno je to sto je napredak uvek jaci od par budala koje misle da se sve uvek meri novcem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti