Fond za razvoj se izmešta u Razvojnu banku

Pokrajinski poslanici trebalo bi danas da donesu odluku o transformaciji pokrajinskog Fonda za razvoj, čiji kapital i sredstva će biti preneti Razvojnoj banci Vojvodine.

Pokrajinski poslanici trebalo bi danas da donesu odluku o transformaciji pokrajinskog Fonda za razvoj, čiji kapital i sredstva će biti preneti Razvojnoj banci Vojvodine.

Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke Borislav Novaković je izjavio da ovim neće biti ugašeni podsticaji razvoju privrede u Vojvodini, već da će se oni od naredne godine usmeravati preko Razvojne banke. "Namera je da se sve podsticajne mere koje mogu doprineti razvoju privrede i poljoprivrede u pokrajini izmeste u banku kako bi ona postala motor razvoja Vojvodine", rekao je Novaković.

Dodatnu finansijsku injekciju banka će dobiti i kroz skoro emitovanje hartija od vrednosti, rekao je on, dodajući da izmeštanje Fonda za razvoj u banku ne znači da ona do sada nije dobro radila. Dodao je da će ceo proces trajati do kraja godine, kada će Fond biti u potpunosti ugašen.

Skupština Vojvodine danas će odlučivati i o tome da se van snage stavi pokrajinska odluka o nespojivosti funkcija, usvojena na proleće 2010. godine.

  • jana

    27.02.2012 10:01
    Našao ovaj bivši direktor Zig-a da lupeta...Pa nema onoga ko ne zna da je RVB pred bankrotom, otpuštaju ljude, dubioze...Neće njima pomoći ni lova od Fonda za razvoj...A kako mislite da savladate Republiku Srbiju po tom pitanju, oni novim zakonom ne poznaju ni Fond za razvoj Vojvodne niti razvojnu banku Vojvodine? Možda Pajtić, nekako pokušava da "sačuva" "naše novce"., ko će ga znati...
  • 27.02.2012 09:53
    To znači da će uskoro i Fond za kapitalna ulaganja preći u RBV!
  • mile

    27.02.2012 08:44
    moraju naci za gospodju djukic posao posto je propala i na institutu ,vodama vojvodine a poslednja propast je u razvojnoj , pa moraju negde ministarku da udome a ko zna koliko ih je jos takvih. nadam se da ce ovo biti objavljeno a ne ko ranije cenzurisano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti